Κλειστές θα παραμείνουν οι σε Ηράκλειο και Λασίθι, και αύριο, Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου.

Προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι μετά το των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κλειστά θα είναι αύριο, Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου, ενώ κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης των κοινοτήτων του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου αύριο Τρίτη.

Ειδικότερα, κλειστά θα είναι τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι μετά τον σεισμό των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Παιδείας Έφη Κουτεντάκη.

Ζημιές σε κτίρια όπως και στο οδικό δίκτυο καταγράφουν πολίτες και υπηρεσίες από τον ισχυρό σεισμό 5,9 Ρίχτερ το πρωί της Δευτέρας 27 Σεπτεμβρίου στις 9.17 το πρωί, 22 Χλμ Δυτικά Βορειοδυτικά της Άρβης.

Το εστιακό του βάθος ήταν στα 10 χιλιόμετρα και συνεχείς είναι οι μετασεισμικές δονήσεις, με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο να εκτιμά πως πρόκειται για τον κύριο σεισμό, όπως είπε στον 98.4 ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Λεονταράκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης, αναστέλλεται η λειτουργία των Βρεφονηπιακών Σταθμών, των Δημοτικών και Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών και των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Ηρακλείου για την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου και την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου.