Σεισμός στη Θεσσαλία: Ο διευθυντής του σχολείου περιγράφει πώς σώθηκαν οι 63 μαθητές

Σεισμός στη Θεσσαλία: Ο διευθυντής του σχολείου περιγράφει πώς σώθηκαν οι 63 μαθητές

Το πώς διασώθηκαν, από τον χθεσινό ισχυρό , οι 63 μαθητές από το ετοιμόρροπο κτίριο του στο Δάμασι Τυρνάβου περιέγραψε ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Γρηγόρης Λέτσιος, μιλώντας για τις στιγμές που έζησαν τα παιδιά και οι δάσκαλοι.

Πρόκειται για τον διευθυντή του σχολείου, με τον οποίο επικοινώνησε, χθες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

​«Κάναμε το καθήκον μας» σημείωσε ο Γρηγόρης Λέτσιος, μιλώντας στην ΕΡΤ, για το πώς έδρασαν οι δάσκαλοι, κάνοντας λόγο για «θαύμα» που βγήκαν όλοι τους σώοι.

«Όπως και να το περιγράψω, δεν θα ανταποκριθώ στην πραγματικότητα της κατάστασης που ζήσαμε» είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας: «Η γη χόρευε στα πόδια μας. Το κτίριο συθέμελα τραντάζονταν δίπλα μας, πράγματα έπεφταν από πάνω, δεξιά, αριστερά, επικρατούσε απόλυτο σκοτάδι, λόγω του σύννεφου σκόνης που είχε σηκωθεί. Από το γραφείο μου βρέθηκα στον πρώτο όροφο χωρίς να καταλάβω πώς, χωρίς να σκεφτώ τίποτα άλλο εκείνη τη στιγμή. Εκείνο που σκεφτόμουν ήταν η ζωή των παιδιών και των συναδέλφων μου».

«Μέσα από φωνές και κλάματα που άκουγα μπήκα στην πρώτη τάξη… Φώναξα: ”Ηρεμήστε, παιδιά”» ανέφερε.

«Τα παιδιά ευτυχώς εφάρμοσαν αυτό που είχαν διδαχθεί να κάνουν, ήταν κάτω από τα θρανία τους. Με το που σταμάτησε ο σεισμός, με τάξη και με ασφάλεια βγάλαμε τα παιδιά ένα – ένα έξω με τη συνοδεία των δασκάλων» συνέχισε.

«Πήγα σε όλες τις τάξεις μήπως και κάποιο παιδί έχει εγκλωβιστεί. Βρήκα ένα κοριτσάκι της 6ης Δημοτικού που ήταν σοκαρισμένη κάτω από το θρανίο της και έκλαιγε. Τη σήκωσα με προσοχή, την ηρέμησα και βγήκαμε με προσοχή έξω» είπε ακόμη.

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !