Η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας σε ερευνητικό εργαστήριο αναδεικνύει την ευαισθησία της Πολιτείας στις προσπάθειες νησίδων αριστείας και νέων ερευνητών να είναι ανταγωνιστικοί σε διεθνές επίπεδο και ταυτόχρονα να υποστηρίξουν την ανάπτυξη της καινοτομίας στην χώρα μας.

Το Εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας του στην Κέρκυρα επισκέφθηκε, νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά τη συνάντησή της με τις Πρυτανικές Αρχές του Ακαδημαϊκού Ιδρύματος του Ιονίου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία να συνδεθεί διαδικτυακά με Έλληνες καθηγητές και ερευνητές, από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, που συνεργάζονται με το Εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και συγκεκριμένα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins και το Texas.  Κατόπιν, νέοι ερευνητές του Εργαστηρίου παρουσίασαν στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας τα ερευνητικά προγράμματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στον χώρο της Βιοπληροφορικής.

«Η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας σε ερευνητικό εργαστήριο αναδεικνύει την ευαισθησία της Πολιτείας στις προσπάθειες νησίδων αριστείας και νέων ερευνητών να είναι ανταγωνιστικοί σε διεθνές επίπεδο και ταυτόχρονα να υποστηρίξουν την ανάπτυξη της καινοτομίας στην χώρα μας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, καθηγητής Παναγιώτης Βλάμος, που συνέδεσε τα επιμέρους προγράμματα με την συνολική ερευνητική στρατηγική ανάπτυξης που εφαρμόζεται, ενώ απέδωσε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναμνηστική πλακέτα του Εργαστηρίου, αναλυτικό απολογισμό του έργου του, καθώς και το βιβλίο «Όταν η λογική κυνηγάει την μνήμη» των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης, που κυκλοφόρησε με την υποστήριξη της «Ελληνικής Πρωτοβουλίας ενάντια στην Αλτσχάιμερ».

«Η επίσκεψη τής αυτού εξοχότητας της Προέδρου της Δημοκρατίας αποτελεί μια ιδιαίτερη στιγμή για το Ίδρυμά μας. Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, έχοντας πλήρη συναίσθηση της ιστορικής του παράδοσης, από την Ιόνιο Ακαδημία, παρέχει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και έρευνα στον Ιόνιο χώρο και υπηρετεί την επιστήμη με προσήλωση στην αλήθεια. Η παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας στην έδρα του Ιδρύματός μας, έδωσε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε στην εξοχότητά της την δυναμική και το ακαδημαϊκό όραμα του Ιονίου Πανεπιστημίου», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Ανδρέας Φλώρος.

Αμέσως μετά, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στην Ιερά Μονή Πλατυτέρας, προκειμένου να καταθέσει στεφάνι στον τάφο του Ιωάννη Καποδίστρια, ενώ αργά το απόγευμα θα παραστεί σε εκδήλωση επετειακής μνήμης που διοργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στο κτίριο της Ιονίου Ακαδημίας.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ