( του Ι.Χρηστάκη )

Φίλοι και συνάδελφοι,
όλοι παραδεχόμαστε ότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση.
Δεν τους έφτανε ο μισός μισθός μας , που τον πήραν με το έτσι θέλω, μας απολύουν κιόλας, καθιστώντας εφιαλτική την επιβίωσή μας.
Η ΟΛΜΕ ας μην καθεύδει.Από τις επόμενες μέρες να καταστρώσει πρόγραμμα δράσης που να επικεντρώνεται :
1.Στην ενημέρωση των πάντων με παρεμβάσεις σε λαϊκές αγορές, πανηγύρια, θεατρικές παραστάσεις, δημόσιες υπηρεσίες με ενημερωτικά φυλλάδια, εύστοχα δρώμενα, αφισοκολλήσεις, και ό, τι άλλο εμβριθές και ευφάνταστο , μπορεί να οργανωθεί.
2.Λειτουργία ραδιοφωνικού σταθμού που θα προβάλλει τα αιτήματά μας, θα διασύρει τις εξοντωτικές κυβερνητικές πολιτικές στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης, θα πληροφορεί για τις δράσεις μας.Δεδομένη η παναττική εμβέλειά του.
3.Τηλεοπτικά σποτ που θα εκθέτουν με τον πιο παραστατικό τρόπο την καταστροφική πολιτική των κρατούντων κατά της εργασίας και ζωής των εκπαιδευτικών.Βίαια, αποτρόπαια, αιματηρά πλάνα, όπως τα αίσχη τους.
4.Τριήμερη από 11 έως 13 Σεπτεμβρίου και δύο πενθήμερες επαναλαμβανόμενες ,16 έως 20 και 23 έως 27 Σεπτεμβρίου απεργίες, έτσι ώστε ο Σεπτέμβρης να αναδειχθεί ως μήνας σφοδρής διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων μας.
5.Δύο πανελλαδικά -πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια , καλά οργανωμένα από τις ΕΛΜΕ, στην Αθήνα τα Σάββατα 14 και 21 Σεπτεμβρίου.
6.Γενικές συνελεύσεις μέχρι 25 Σεπτεμβρίου για αποτίμηση του αγώνα μας και για κλιμάκωσή του, αν η αδιαλλαξία της κυβέρνησης συνεχιστεί ή έχει συνοδευτεί και με βία κρατικής καταστολής.
7.Κατάλογο αιτημάτων δε θα καταστρώσω.Είναι δουλειά άλλων.Ας επικεντρωθούν στο βασικό μας σύνθημα:Κανείς σε διαθεσιμότητα-απόλυση.Άμεση επιστροφή των συναδέλφων τεχνικής εκπαίδευσης στη δουλειά τους.
ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΥΝΑΣΤΕΣ.
ΕΜΠΡΟΣ , ΑΣ ΑΝΘΙΣΕΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ.ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ, ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ.
ΣΚΛΑΒΙΑ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΒΑΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.
ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.
ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΦΑΝΗΚΕ Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΜΑΣ.ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΚΑΙ Η ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΑΝ ΑΞΙΕΣ, ΙΔΑΝΙΚΑ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.
Υστερόγραφο:1.Η απεργία θα πρέπει να λάβει χαρακτήρα αυστηρής περιφρούρησης και ελέγχου αυτών που θα προδώσουν τον αγώνα και θα λειτουργήσουν ως ποταποί απεργοπάστες.Σε κάθε σχολείο ομάδες περιφρούρησης γιατί μπορεί να υπάρξουν κάποιοι που δε θα σεβαστούν τις αποφάσεις της πλειοψηφίας και τον πόνο των απολυμένων και θα παίξουν , για μια ακόμα φορά , το βρώμικο, διχαστικό , κακομοίρικο ρόλο τους.Επίσης , πιο στενή και συνεχής κριτική στους διοικητικούς συναδέλφους-υπαλλήλους που τυχόν επιλέξουν να εργαστούν για να μη στοχοποιηθούν.
2.Είναι ευνόητο πως τα σχολεία πρέπει να ενδυθούν στο μαύρο με σημαίες δηλωτικές του πένθους , στο οποίο ρεαλιστικότατα, μας βύθισαν τα τελευταία τρία χρόνια, καθιστώντας τη ζωή μας ανυπόφορη, καταθλιπτική, ξένη.
ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Καθηγητής
Μέλος ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Σπάρτης

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ