Προσλήψεις αναπληρωτών – Χημικοί Μηχανικοί: Μόλις 23 προσλήψεις ειδικότητας ΠΕ85

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔30/09/2020 - 11:12 | Author: Ρούσσου Ασημίνα
Τελευταία τροποποίηση στις 30/09/2020 - 16:49

Με αφορμή τις Προσλήψεις Αναπληρωτών στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Α΄ και Β΄ Φάση για το σχολικό έτος 2020-2021 όπου πραγματοποιήθηκαν 23 προσλήψεις ΠΕ85 στην Α΄ Φάση και 0 προσλήψεις στην Β΄ Φάση κρίνουμε σκόπιμο να σας ενημερώσουμε ξανά για τα παρακάτω:

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Οι ΠΕ85 Χημικοί Μηχανικοί έχουν σε Α΄ ανάθεση τα μαθήματα:

Χημεία σε όλες τις τάξεις Γυμνασίου-ΓΕΛ-ΕΠΑΛ.
Τεχνολογία στο Γυμνάσιο.
1. Ερευνητική Εργασία στην Τεχνολογία, 2. Στοιχεία Τεχνικής Θερμοδυναμικής-Εφαρμογές, 3. Μηχανική-Αντοχή Yλικών, 4. Συντήρηση και Eπισκευή Eγκατάστασης Kαύσης Yγρών και Aέριων Kαυσίμων, 5. Σχέδιο Ειδικότητα στο ΕΠΑΛ.

Οι προσλήψεις των αναπληρωτών γίνονται βάσει των κενών που προκύπτουν για τα μαθήματα που διδάσκονται σε Α΄ ανάθεση.

Το Κανονιστικό Πλαίσιο προσδιορισμού των Λειτουργικών Κενών προκύπτει κατά αντιστοιχία με αυτό των οργανικών κενών σύμφωνα με τις ισχύουσες Υ.Α., εγκυκλίους και οδηγίες και ιδίως σύμφωνα με την εγκύκλιο 23866/Ε2/18-2-2020 με θέμα: «Προσδιορισμός κενών οργανικών θέσεων και πλεονασμάτων εκπαιδευτικού προσωπικού Β΄ βάθμιας Εκπαίδευσης για τις μεταθέσεις του έτους 2020 από περιοχή σε περιοχή». Συγκεκριμένα σελ. 2, επισήμανση «7. Τα κενά για τα μαθήματα που διδάσκονται σε πρώτη ανάθεση από εκπαιδευτικούς περισσοτέρων του ενός κλάδου/ ειδικότητας κατανέμονται ισομερώς σε όλους τους κλάδους/ειδικότητες».

Είναι φανερό ότι ΔΕΝ τηρείται το παραπάνω πλαίσιο στις προσλήψεις αναπληρωτών καμία σχολική χρονιά. Ειδικά την Σχολική Χρονιά 2020-2021 που διανύουμε στην Α΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών προσελήφθησαν 23 από την ειδικότητα ΠΕ85 ενώ στη Β΄ φάση δεν έγινε καμία πρόσληψη. Στις 2 προαναφερθείσες φάσεις μόνο για τη κάλυψη των κενών του μαθήματος της Χημείας έγιναν 270 προσλήψεις από την Ειδικότητα Π.Ε 04.02 Χημικοί.

Στα πλαίσια της αρχής της ισότητας, όπως αυτή προκύπτει από το άρθρο 4 του Συντάγματος ζητούμε να μας απαντήσετε στο Ερώτημα αν στις 2 φάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα έχετε ζητήσει ως Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εκπαιδευτικούς της Ειδικότητας Π.Ε85 ;  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: