: Θέμα λίγων ημερών είναι η έναρξη των διαδικασιών για την πρώτη φάση , αμέσως μετά την τοποθέτηση των μόνιμων εκπαιδευτικών στα .

Ελπίδα Οικονομίδη-

Σε λίγες μέρες μπαίνει τέλος στην αγωνία δεκάδων χιλιάδων αναπληρωτών που αναμένουν την έναρξη των διαδικασιών για την τοποθέτησή τους στα σχολεία.

Υπό την απειλή της πανδημίας και για την επόμενη χρονιά, οι ανάγκες στις σχολικές αίθουσες αναμένονται και φέτος  υψηλές, χωρίς όμως ακόμα να μπορούν να επιβεβαιώσουν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ότι οι φετινές προσλήψεις θα φτάσουν πάνω από 40.000 όπως είχε γίνει πέρσι.

Ποιό είναι το επικρατέστερο σενάριο χρονοδιαγράμματος για τους

Σύμφωνα με πληροφορίες του iPaidia.gr, οι ημερομηνίες γύρω από τον Δεκαπενταύγουστο είναι αυτές εντός των οποίων θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την τοποθέτηση των , ώστε να προχωρήσουν στη συνέχεια οι αιτήσεις των αναπληρωτών.

Αν και ο σχεδιασμός του Υπουργείου Παιδείας είναι να έχει εκδοθεί το των διορισμών, πριν το Δεκαπενταύγουστο, είναι πιθανό η διαδικασία να πάει λίγο πίσω και να αυτό να εκδοθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Αμέσως μετά οι αναπληρωτές θα πρέπει να είναι έτοιμοι για την έκδοση εγκυκλίου, η οποία θα εκδοθεί μετά τις 15 Αυγούστου,  που θα αφορά τις προσλήψεις τους και την προθεσμία εντός της οποία θα προχωρήσουν σε .

Ο προγραμματισμός του Υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με πληροφορίες του iPaidia.gr είναι  την εβδομάδα 23-29 Αυγούστου να προχωρήσει η προσλήψεων αναπληρωτών, ώστε αρχές Σεπτέμβρη να έχει καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος των κενών στα σχολεία.

Πρόβλεψη για τρίμηνες συμβάσεις

Όπως και πέρσι, το σύστημα τοποθέτησης αναπληρωτών προβλέπει πρόσληψη αναπληρωτών με ολιγόμηνη σύμβαση, τουλάχιστον .

Παρά τις αντιδράσεις που είχαν υπάρξει από τους εκπαιδευτικούς, το Υπουργείο Παιδείας επαναλαμβάνει την τακτική για την κάλυψη έκτακτων κενών που μπορεί να δημιουργηθούν από την πανδημία.

Τελευταίες ειδήσεις για