: Επιστολή έστειλε στον Προϊστάμενο τμήματος εκπαιδευτικών θεμάτων Διεύθυνσης β’ Ανατολικής Αττικής Τηλέμαχο Ράπτη, ο σύλλογος Γονέων του Γυμνάσιου Χαλκουτσίου.

Η επιστολή

Μετά λύπης μας διαπιστώσαμε την 1 η Σεπτεμβρίου ότι το Γυμνάσιο Χαλκουτσίου δεν έχει ανοιχτό κενό στις , οπότε μέχρι αγνώστου β’ φάσεως προσλήψεων τα παιδιά μας(φάσμα του Αυτισμού) θα μείνουν αστήρικτα στο εκπαιδευτικό πλαίσιο στερούμενα των δικαιωμάτων τους.

Δεν θα μπούμε στον κόπο να ρωτήσουμε γιατί και πως. Ευθέως καταγγέλλουμε αυτή την παράλειψη αισθανόμενοι περιθωριοποιημένοι και επιθυμούμε άμεση αποκατάσταση των παιδιών που χρήζουν παράλληλης στήριξης
στο Σχολείο μας με τοποθέτηση Εκπαιδευτικών.

Υπήρχαν εκπαιδευτικοί οι οποίοι ήθελαν να συνεχίσουν στο Σχολείο μας με τα ίδια παιδιά, γεγονός που θα ήταν ιδανικό για την πρόοδό τους αλλά αυτό δεν είναι πια εφικτό λόγω του αποκλεισμού του Σχολείου μας από την α’ φάση προσλήψεων.

Μας στερήσατε την ευκαιρία ομαλής συνέχισης, μάλιστα εν καιρώ πανδημίας που όλα έτσι κι αλλιώς είναι δυσκολότερα.

Ακριβώς το ίδιο αποφασίστηκε και για την εξαιρετική Μαθηματικό κα Μαραγκού, η οποία έχει κοινοποιήσει μεταξύ άλλων παραληπτών, ένσταση στον Σύλλογό μας για την μεταφορά της στην οργανική της(Σκάλα Ωρωπού) ενώ η ίδια ζήτησε συνέχιση στο Χαλκούτσι ώστε να μην χαθεί η εκπαιδευτική πρόοδος των μαθητών, η οποία
επιτεύχθηκε έτσι κι αλλιώς μέσα από δύσκολες συνθήκες.

Δυστυχώς ως Σύλλογος έχων στους κόλπους του, γονείς παιδιών με αναπηρία, νοιώθουμε ακόμη μια φορά την κρατική αδικία να πέφτει στους ώμους των παιδιών μας και ξαναμπαίνουμε όπως πολλές φορές στο παρελθόν, σε μια χρονιά γεμάτη ανασφάλεια αφού η μαθητική κοινότητα είναι μια ανθρώπινη αλυσίδα και ο κάθε κρίκος της είναι πολύτιμος.

Αλλά μάλλον αυτό το ξεχάσατε για το δικό μας Σχολείο γι αυτό κι εμείς μέχρι να αποκατασταθεί, θα σας το υπενθυμίζουμε.

Αυτή για μας είναι ιερή υποχρέωση. Επειδή ξέρουμε ότι ο χρόνος μας παροντικά έχει χαθεί, περνάμε επι τόπου σε
δημοσιοποίηση του προβλήματος ώστε να μην χαθεί και μελλοντικά.

Με εκτίμηση
Εκ μέρους του Συλλόγου