– Ξεκίνησε να τρέχει το σύστημα για τις προσλήψεις αναπληρωτών – Aπό ώρα σε ώρα οι με την τοποθέσητή τους.

Αναλυτικότερα, μετά θα αποσταλούν τα sms στους προσληφθέντες απ΄όπου θα πληροφορηθούν την περιοχή τοποθέτησής τους. Η διαδικασία αυτή θα πάρει κάποιο χρόνο και μόνον όταν ολοκληρωθεί θα δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των αναπληρωτών.

Ημερομηνίες τρέχουσας φάσης πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού σύμφωνα με τον κ. Βούγια:

• Αίτηση-Δήλωση προτιμήσεων στο ΟΠΣΥΔ για τοποθέτηση σε σχολικές μονάδες από τους υποψηφίους την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023.

• Προθεσμία ανάληψης υπηρεσίας στις σχολικές μονάδες από την Πέμπτη 7 έως και την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023, απευθείας στην σχολική μονάδα πρόσληψής τους ή στο ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. πρόσληψής τους ή στο σχολείο-έδρα του Σχολικού Δικτύου Εκπαιδευτικής Υποστήριξης (ΣΔΕΥ) που προσλαμβάνονται .

Εάν τοποθετούνται σε περισσότερες από μία σχολικές μονάδες, η ανάληψη υπηρεσίας λαμβάνει χώρα στη σχολική μονάδα όπου θα παρέχονται οι περισσότερες ώρες διδασκαλίας.

 

Σύμφωνα με τον ΠΑΣΑΔ, ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ η κατανομή στον κλάδο θα κινηθεί ΠΕΡΙΠΟΥ ως εξής:

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕ70: 2100 +-10
ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ: 5025 +-10
ΕΙΔΙΚΑ-ΣΜΕΑΕ: 510+-5
ΚΕΔΑΣΥ: 90+-5
ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΑ-ΦΥΛΑΚΕΣ: 20+-3

Ελπίζουμε ότι θα διαψευστούμε αναφορικά με την κατανομή που αναρτούμε, καθώς η κυβέρνηση που “θα στηρίξει τον ευαίσθητο θεσμό της Ειδικής Αγωγής” φαίνεται να επιλέγει να προβεί σε προσλήψεις περίπου 1200 ΛΙΓΟΤΕΡΩΝ εκπαιδευτικών σε σχέση με την περσινή Α’ Φάση κι ενώ οι εγκεκριμένες διαγνώσεις για την παράλληλη στήριξη από τα ΚΕΔΑΣΥ είναι αρκετά περισσότερες.
Για οτιδήποτε νεότερο θα επανέλθουμε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΠΑΣΑΝ, καθυστερεί η ανακοίνωση των ονομάτων – Η , τελικά, αναμένεται να «τρέξει» την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου – Δείτε την ανακοίνωση του ΠΑΣΑΝ:

«Δυστυχώς, μόλις ενημερώθηκαμε πως η φάση θα τρέξει αύριο, Παρασκευή 1/9, και θα ακολουθήσει η ανακοίνωση των ονομάτων αργότερα την ίδια ημέρα».

Επιπλέον, σύμφωνα με ενημέρωση από τον αιρετό κ. Νίκο Φασφαλή:

« Έγινε υπολογισμός των κενών μετά από τις αποσπάσεις & σήμερα το πρωί θα τρέξει το σύστημα για την πρόσληψη αναπληρωτών!»