Ανακοινώθηκε από την ίδια πως – Στόχος είναι οι 25.000 θέσεις να φτάσουν τις 75.000 για τις ηλικίες 0-2,5 ετών. «Με 200 εκατομμύρια ευρώ χρηματοτοδούμε πάνω από το 50% του κόστους ανέγερσης νέων βρεφικών σταθμών, έτσι ώστε από 25.000 μέσα σε τρία χρόνια να έχουμε », είπε στην ΕΡΤ η υφυπουργός, ενώ διαβεβαίωσε πως τα βιβλία θα είναι στα σχολεία πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στις 11 Σεπτεμβρίου.

H κ. Μιχαηλίδου, μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1, ανέφερε για την ανακοίνωση των νέων ονομάτων αναπληρωτών ότι θα γίνει «σήμερα ή αύριο – θέλω να πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε σήμερα»Είπε πως, «Η αγωνία αυτή είναι παρελθόν»,  υπενθυμίζοντας ότι θα ανοίξει και το Νηπαγωγείο στην Ψέριμο.

«Πλήρωση των κενών στα σχολεία με αναπληρωτές»

«Αύριο ή μεθαύριο βγαίνουν οι λίστες των αναπληρωτών καθηγητών», υπενθύμισε η κυρία Μιχαηλίδου, επισημαίνοντας ότι «προτεραιότητά μας είναι οι μόνιμοι». Στις 28.000 προσλήψεις της τριετίας προστέθηκαν ακόμη 3.700 καθώς «κοιτάμε να πληρωθούν τα κενά από αναπληρωτές», είπε. Σε ερώτηση με το τι θα γίνει σχετικά με την αξιολόγηση δασκάλων – καθηγητών, η Δόμνα Μιχαηλίδου τόνισε ότι από τις πρώτες συναντήσεις θα είναι αυτές με την ΟΛΜΕ.

«Θέλουμε να ακούσουμε για να καταλάβουμε. «Τονίζω ότι και η αξιολόγηση αξιολογείται. Γίνεται από 3 αξιολογητές με τεκμηριωμένη έκθεση και οι εκπαιδευτικοί έχουν δυνατότητα ένστασης», είπε μεταξύ άλλων.
«Δεν γίνεται οι ιδιωτικοί σταθμοί να στελεχώνονται με διαφορετικά κριτήρια από τους δημοτικούς»

Στη συνέχεια, η κυρία Μιχαηλίδου είπε πως: «Η προσχολική αγωγή δεν ξεκινά απλά από το προνήπιο. Θα ξεκινήσει από την ηλικία των βρεφών. Δηλαδή κάνουμε μια ενοποίηση, ώστε να υπάρχει μια συνέχιση της διαδικασίας, να υπάρχει ένα ενιαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα βάσει του οποίου να μπορούμε να ανιχνεύουμε τυχόν αναπηρίες, τυχόν παθήσεις των παιδιών στην ηλικία που πρέπει για να μπορούμε να παρέμβουμε», ανέφερε η υφυπουργός, επισημαίνοντας ότι «δεν γίνεται το κτιριολογικό των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών και οι διαδικασίες πυρόσβεσης να είναι διαφορετικές από αυτές των ιδιωτικών».

«Δεν θα γίνει υποχρεωτική η προσχολική αγωγή στο επίπεδο των βρεφονηπιακών σταθμών, δεν θέλουμε υποχρεωτικότητα. Θέλουμε όμως εμπιστοσύνη των γονέων στους σταθμούς, έτσι ώστε να έχουμε μεγαλύτερη συμμετοχή. Στην Ελλάδα έχουμε τη χαμηλότερη συμμετοχή βρεφών, μόνο 25.000 θέσεις σε βρεφικούς σταθμούς όταν θα θέλαμε να έχουμε γύρω στις 100.000 θέσεις», επισήμανε.