Άλλη μια μέρα που το λαμβάνει δεκάδες ΝΕΕΣ –  Καθημερινά το iPaidia.gr κοινοποιεί τις ΝΕΕΣ καταγγελίες που έχει λάβει  για τα ,

Οι ΝΕΕΣ καταγγελίες παρακάτω:

«Καλησπέρα σας παραθέτω και δικιά μου καταγγελία με όλα τα αποδεικτικά τριτεκνη μονογονεϊκας με 142 μόρια στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου για το voucher που αφορά ΚΔΑΠ σε συνομιλία με άτομο γνωστό με 100 μόρια τριτεκνη γονέας παντρεμένη για τον ίδιο δήμο για voucher επίσης για κδαπ παίρνει voucher ενώ εγώ όχι. Και στέλνουν τυποποίημενα μνμ στα email. Όλοι λαμβάνουν το ίδιο email. Μας κοροϊδεύουν. Κάνω χαρτιά 10 χρόνια. Ούτε ένα ούτε 2 ούτε 5 δέκα χρόνια και να μην έπαιρνε η γνωστή να καταλάβω δεν έφταναν τα κονδύλια. Τώρα τι μου λένε. »

«Καλησπέρα σας,
ονομάζομαι Ε.Χ., τρίτεκνη από Θεσσαλονίκη και ήθελα με τη σειρά μου να αναφέρω ότι και εμείς δεν πήραμε voucher για ΚΔΑΠ μέσω ΕΣΠΑ, παρόλο που έχουμε υψηλά μόρια και χαμηλά εισοδήματα.
Από το ΚΔΑΠ που έως τώρα πήγαιναν τα παιδιά τα τελευταία χρόνια μέσω voucher, μας ενημέρωσαν ότι εχουν αρκετούς που πήραν το voucher με πολύ λιγότερα μόρια. Επικοινώνησα με την ΕΕΤΑΑ και μου είπαν ότι ένας από τους λόγους είναι και το χρηματοδοτικό ταμείο στο οποίο ανήκει κάποιος. Δεν με κάλυψε η απάντηση, όλοι στο ΕΦΚΑ ανήκουμε, ζήτησα διευκρίνιση αλλά ακόμη να απαντήσουν.
Επισυνάπτω και την απάντηση τους στο εμαιλ μου.

Μήπως με μια συνολική διαμαρτυρία από κοινού μπορούμε να πετύχουμε συμπληρωματικές πιστώσεις χρημάτων;
Είναι πολύ άδικο γι πολλές οικογένειες, ειδικά στην εποχή που ζούμε με την ακρίβεια που μας μαστίζει .

Ευχαριστω πολύ»

«Καλημέρα.Διαβαζω καθημερινά καινούργιες καταγγελίες για τα αποτελέσματα των ΚΔΑΠ .
Είπα να σας στείλω και εγώ.
Ειμαι και εγώ μονογονεϊκή οικογένεια με δύο παιδιά και εργάζομενη,είχα αρκετά μόρια και τα παιδιά μου έμειναν για δεύτερη φορά χωρίς vouther για ΚΔΑΠ.
Φίλη μου από την ίδια περιοχή, άνεργη με λιγότερα μόρια και ένα παιδί πήρε vouther.
Ας βγεί κάποιος να μας απαντήσει υπεύθυνα τελικά τι γίνεται με τα μόρια και μήπως τελικά πρέπει να είμαστε όλοι άνεργοι για να έχουμε περισσότερα προνόμια; Που είναι η βοήθεια στις εργαζόμενες μητέρες; »

«Καλή σας μέρα ,θα ήθελα μέσω της σελίδας να διαμαρτυριθω όσο αφορά τα περιβόητα voucher για τα κδαπ που μας έχουν απασχολήσει βλέπω αρκετά. Έχω 2 παιδιά μονογονεϊκη οικογένεια με εργασία στην οποία λαμβανω 800 ευρώ. Εννοείται πως καμία χρόνια δεν εχω πάρει voucher και για να μην χάσω την εργασία μου πληρώνω ιδιωτικό summer camp το οποίο κοστίζει 80 ευρώ σε κάθε παιδιά για 1 βδομάδα.αναρρωτιεστε πόσα θέλω το τρίμηνο του καλοκαιριού για τα δύο παιδια. Κάνω φέτος την αίτηση έχω 97 μόρια είμαι έξω από το κδαπ όμως γνωστή μου με 95 μόρια παιρνει voucher.γιατι???? Είναι άνεργη δεν έχει σκοπό να εργαστεί περισυ πήρε πάλι voucher το οποίο δεν χρησιμοποίησε ποτέ. Γιατί αυτή η αδικία?? Ευχαριστώ για τον χρόνο σας»

«Γειά σας θα ήθελα και εγώ να κάνω μια καταγγελία όσον αφορά το εεταα είχα κάνει ετηση όταν είχαν βγει τα προσωρινά αποτελεσματα δεν υπήρχε η ετηση μου τους επερνα τηλ και μου είπαν δεν έχει γίνει άντληση εισοδήματος του άντρα γιαυτό δεν σου βγάνει κάνε άντληση και γράψε στην ένσταση να την δουν το έκανα με ταυτόχρονα που μίλαγα μαζί τους τώρα που βγήκαν τα τελικά έμπαινα πάλι να δω και πάλι δεν υπήρχε δεν έβγαζε κάτι πήρα τηλ μου λένε δεν βλέπουμε ετηση τους λέω έχω τον αριθμό ετησης και μου λέει δεν βρίσκω κάτι στήστε είμαι εστηλα και μου απάντησαν μετά από μέρες εφόσον εστηλα δικό μου άτομο να ρωτήσω στα γραφεία τους γιατί εγώ μένω χανια και τις λέγανε ε δεν είναι οριστοποιηση την ετηση της έπρεπε να το κάνει όσο ήταν τα οριστικά αποτελέσματα μου έδωσε να μηλισω η αδελφή μου τους είπα αφού έχω κωδικό ετησης μου λέει δεν το φτιαξατε όσο ήταν τα προσωρινά και τέτοια τους λέω δεν μου είπε κανείς ότι υπάρχει τέτοιο θέμα και γενικά υπήρχε αγένεια και κοροϊδία δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω να βρω άκρη γιατί το παιδί μου να είναι χωρίς σχολείο και εγώ να μην μπορώ να δουλεύω δεν ξέρω τι να πω φέτος το εεταα είναι ένα έσχος και ψεύτες »

«καλημέρα έχω κάνει εσπα για παιδικό σταθμό και κδαπ ο μικρός μου γιος 2 μισή χρόνων μπήκε σε παιδικό σταθμό ο μεγάλος 9 χρονων ενώ είχαμε μόρια 126,16 είχε πλήρη φάκελο δεν έχει λάβει βαπυτσερ . πόσα μόρια πρέπει να έχει κάποιος ? έχει γίνει λάθος σίγουρα. ήθελα να κάνω ένσταση αλλά δεν γίνεται αφού βγήκαν τα αποτελέσματα τα οριστικά. το παιδί είναι 9 χρονων και πέρα από παιδικό σταθμό όταν πήγε δεν έχει πάρει ποτέ μα ποτέ βαπυτσερ για κδαπ το θεωρώ αδικιαα είμαστε με τρία παιδιά δουλεύει ο σύζυγος μόνο είναι άνεργη τι κριτια είναι αυτά. το θεωρώ άδικο να μη έχω πάρει ΠΟτε μα ποτέ βαουτσερ για κδαπ »

«Καλημέρα .

Είμαι και εγώ μια απ.ολους αυτούς που δεν εγκρίθηκαν για τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης στο πρόγραμμα ΕΕΤΑΑ.

Μονογονεϊκη οικογένεια και πολύτεκνη με 4 παιδιά με πλήρη φάκελο.

Τηλεφώνησα και η απάντηση ήταν ότι για την Εύβοια που μένω δεν δόθηκε μεγάλο πακέτο χρηματοδότησης!!!»

«Παρακαλώ δημοσιεύστε την καταγγελία μου.

Με απόφαση Ζαχαράκη υπουργό οικογένειας έμειναν εκτός κδαπ πάνω από 60.000 παιδιά ακόμα και μονογονεϊκές οικογένειες με πολύ χαμηλά εισοδήματα.
Τα κδαπ αποσχολουν κατά ελάχιστο 3 υπαλλήλους προσωπικό πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Τα μισά κδαπ κινδυνέουν να κλείσουν μετά απο αυτό τον άδικο αποκλεισμό των παιδιών.
Η κυρία Ζαχαράκη προτίθενται να βρει και αλλά χρήματα οπως είχε γίνει επι ΣΥΡΙΖΑ έτσι ώστε να πάρουν όλα τα παιδιά βαουτσερ για κδαπ;»

«Καλησπέρα σας.Ειμαι κι εγώ ,ένας σπό αυτούς που έμειναν εκτός περιμένω απάντηση.Περυσι με μικρότερο εισόδημα ειμουν και πάλι εκτός αλλά ποτέ δεν πήρα απάντηση γιατί τα μόρια μου ήταν λιγότερα από αυτά που θα έπρεπε να έχω.Φετος έκανα ένσταση από τα πρωσορινα γιατί όπως τα υπολόγισα ήταν πάλι λάθος.Παιρνω τον κατωτο βασικό και ανήκω σε μονογονεϊκη οικογένεια,επίσης έχω αναπηρία 50%,λόγω διαβήτη τύπου 1.Περιμενω και εγώ να μου στείλουν μια απάντηση,με ποια κριτήρια μπορεί κάποιος να πάρει vouvher.Αν ο προϋπολογισμός τους ήταν αλλιώς ,γιατί δεν μας άφησαν έξω από τα πρωσορινα αποτελέσματα.Σας ευχαριστώ »

«ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΣΕ ΚΔΑΠ-ΕΕΤΑΑ

Αφου για δεύτερη συνεχόμενη χρονια απορρίφθηκαν τα παιδιά μου από την ΕΕΤΑΑ για την χορήγηση voucher σε ΚΔΑΠ μίλησα σήμερα τηλεφωνικα μαζι τους.Μου είπαν λοιπόν ότι από πέρσι εκτός από τα γενικά μόρια (που αναρτώνται) υπάρχει κ η κατάταξη σε κάτω από τα όρια της φτώχιας ή επάνω.Το όριο της φτώχιας αποφασίζεται σε 6900€ + 30% για τον σύζυγό + 30% για κάθε παιδί(βέβαια άλλος υπάλληλος μου είπε 6300+30 για σύζυγο + 25% για κάθε παιδί).Αφού λοιπόν καταταξουν όλες τις δηλώσεις σε πάνω ή κάτω από το όριο της φτώχιας ξεκινούν πρώτα με τα κάτω.Εξαντληθηκαν τα κονδύλια κ δεν έφτασαν στις δηλώσεις που ήταν επάνω από το όριο της φτώχιας.Ομως,ακόμα κ σ αυτές που είναι κάτω από το όριο της φτώχιας υπάρχει κ μια δεύτερη “κρυφή” μοριοδοτηση με βάση την οποία τελικά επιλέγονται οι αιτήσεις.Ανακεφαλαιωτικα λοιπόν,έχουμε μια γενική μοριοδοτηση που αναρτάται, μια κατάταξη με βάση το όριο της φτώχιας (που δεν αναρτάται) και μια άλλη κρυφή μοριοδοτηση που επίσης δεν αναρτάται.Εγω τους είπα ότι αμφισβητώ την διαφάνεια της διαδικασίας και θα κινηθώ νομικά.Μαλιστα όταν ζήτησα να μου δώσουν γραπτά το νόμο με βάση τον οποίο ακολουθείται ο παραπάνω τρόπος επιλογής (επειδή φώναζα) μου έκλεισε το τηλέφωνο. Όπως καταλαβαίνετε η διαδικασία “μπάζει” από παντού.Στη συνέχεια πηρα στο Υπουργείο Εσωτερικών γιατί είδα ότι η ΕΕΤΑΑ υπάγεται εκεί,αλλά δεν ειχαν ιδέα τι τους λέω..Κ με συνέδεσαν με κάποιον ο οποίος ποτέ δεν σήκωσε το τηλέφωνο.

Σας παρακαλώ. για τη δημοσίευση έτσι ώστε να μπορέσουμε γονείς που έχουμε αδικηθεί από την αδιαφανή αξιολόγηση της ΕΕΤΑΑ να διεκδικήσουμε τις θέσεις που μας αναλογούν σε ΚΔΑΠ.Αν μπορείτε κ εσείς να μάς κατευθύνετε κάπως..
Τα στοιχεία μου είναι στη διάθεση σας αν μου ζητηθούν.
Σας ευχαριστω»

«Καλημέρα σας.
Παίρνω κι εγώ το θάρρος με τη σειρά μου να καταγγειλω τα αποτελέσματα της ΕΕΤΑΑ για τους Παιδικούς σταθμούς και τα ΚΔΑΠ. Είμαι τριτεκνη μητέρα, άνεργη και έκανα αίτηση για 3 η χρονιά. Η κόρη μου είναι γεννημένη το 2012, και ακολουθούν ακόμα 2 παιδιά , το 2020 και το 2022. Τα μικρά μας πήραν voucher για τον Παιδικό (ευτυχώς) με 123 μόρια. Με τα ίδια ακριβώς μόρια η μεγάλη μου δεν πήρε voucher για ΚΔΑΠ. Την ίδια στιγμή, με λιγότερα μόρια έχουν εγκριθεί αλλά voucher. Ο Φάκελος είναι σταθερά πλήρης και εγκρινομαστε από τα προσωρινά. Στα οριστικά πάντα εκτός.
Έχω ήδη αποτανθει στην ΕεΤΑΑ, έχω από πέρυσι στείλει μήνυμα και στο συνήγορο του Πολίτη αλλά άκρη δε βγάλαμε. Φέτος, παλι τα ίδια!
Τίθεται ξεκάθαρα ζήτημα αμφισβήτησης της αξιοπιστίας!
Το θέμα είναι, αν μπορούμε να κάνουμε κάτι και τι είναι αυτό, προκειμένου να εξαλειφθουν τέτοια φαινόμενα και να μπορούμε να έχουμε ίση μεταχείριση και δικαιώματα με όλους. »

«Καλημέρα σας σχετικά με τα αποτελέσματα των καδπ θα ήθελα να σας πως ενώ είχαμε πλήρης φάκελος.στα οριστικά αποτελέσματα μείναμε εκτός λόγο χαμηλής μοριοδοτησης και το ερώτημα μου είναι πως ένας τριτεκνος με άνεργη σύζυγος 74 μήνες με αναπηρία 74% ΚΕΠΑ του συζύγου με ετήσιο εισόδημα περίπου 13.000 € είναι δυνατόν με αυτά τα κριτήρια να μείνω εκτός θα ήθελα να αναδειχθεί το σοβαρό θέμα που έχει προκύψει και με άλλους γονείς που είναι σοκαρισμένοι από τα αποτελέσματα στην δικιά μας δομή η υπεύθυνη μας είπε ότι το 70% των παιδιών είναι εκτός φέτος»

«Καλημέρα σας.
Παίρνω κι εγώ το θάρρος με τη σειρά μου να καταγγειλω τα αποτελέσματα της ΕΕΤΑΑ για τους Παιδικούς σταθμούς και τα ΚΔΑΠ. Είμαι τριτεκνη μητέρα, άνεργη και έκανα αίτηση για 3 η χρονιά. Η κόρη μου είναι γεννημένη το 2012, και ακολουθούν ακόμα 2 παιδιά , το 2020 και το 2022. Τα μικρά μας πήραν voucher για τον Παιδικό (ευτυχώς) με 123 μόρια. Με τα ίδια ακριβώς μόρια η μεγάλη μου δεν πήρε voucher για ΚΔΑΠ. Την ίδια στιγμή, με λιγότερα μόρια έχουν εγκριθεί αλλά vouvher. Ο Φάκελος είναι σταθερά πλήρης και εγκρινομαστε από τα προσωρινά. Στα οριστικά πάντα εκτός.
Έχω ήδη αποτανθει στην ΕεΤΑΑ, έχω από πέρυσι στείλει μήνυμα και στο συνήγορο του Πολίτη αλλά άκρη δε βγάλαμε. Φέτος, παλι τα ίδια!
Τίθεται ξεκάθαρα ζήτημα αμφισβήτησης της αξιοπιστίας!
Το θέμα είναι, αν μπορούμε να κάνουμε κάτι και τι είναι αυτό, προκειμένου να εξαλειφθουν τέτοια φαινόμενα και να μπορούμε να έχουμε ίση μεταχείριση και δικαιώματα με όλους. »

«Καλησπέρα διαβάζοντας τα άρθρα σας για τα voucher για τους παιδικούς σταθμούς πήρα το θάρρος να σας στείλω γιατί αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα ότι δεν υπάρχει αίτηση επικοινώνησα μαζί τους έστειλα email αλλά καμία απάντηση… ευχαριστώ »