Πρόεδρος ΔΟΕτηλεκπαίδευση: Χρειάζεται σοβαρή οργάνωση. Για να γίνει σωστά η τηλεκπαίδευση πρέπει όλοι να έχουν τον ανάλογο τεχνολογικό εξοπλισμό, παιδιά και εκπαιδευτικοί, ανέφερε ο κ. Θανάσης Κικινής.

Για να γίνει σωστά η τηλεκπαίδευση πρέπει όλοι να έχουν τον ανάλογο τεχνολογικό εξοπλισμό, παιδιά και εκπαιδευτικοί, και μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να έχουν όλα τα σχολεία τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να δοθεί σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που χρειάζεται. ‘

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Θανάσης Κικινής στην ΕΡΤ για την τηλεκπαίδευση που πρόκειται να ξεκινήσει την ερχόμενη Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας.

Ο κ. Κικινής υπογράμμισε ότι «αν σε μια τάξη 20 μαθητών δεν έχουν όλοι τα απαραίτητα εργαλεία για να παρακολουθήσουν το ψηφιακό μάθημα τότε δεν θα μπορούν να προχωρήσουν. Ελπίζουμε να είναι μόνο δύο εβδομάδες και όχι παραπάνω, ώστε να ανοίξουν και πάλι τα σχολεία με όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας και να μπορέσουν οι μαθητές να προχωρήσουν τα μαθήματά τους δια σώζης».

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ ανέφερε ότι το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να εξοπλίσει άμεσα σχολεία και σπίτια με τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει η τηλεκπαίδευση. Χρειάζεται να υπάρξει σοβαρή οργάνωση ώστε να γίνει σωστά η τηλεκπαίδευση.