: Ο πρόεδρος του μίλησε για τους πίνακες ειδικής αγωγής. Τι είπε ο κ. Παπαϊωάννου στο OPEN.

Τι είπε για τους πίνακες

“Αυτή τη στιγμή έχουμε αναλάβει το έργο να κατατάξουμε, να βαθμολογήσουμε δηλαδή, 80.000 εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής και το κάνουμε αυτό σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας”. Μ αυτά τα λόγια ξεκίνησε την απάντησή του ο Πρόεδρος του κος Αθανάσιος Παπαϊωάννου, σε ερώτηση δημοσιογράφου της εκπομπής του OPEN “Τώρα ό,τι συμβαίνει”, αναφορικά με την πορεία των εκπαιδευτικών Προκηρύξεων Ειδικής Αγωγής του ΑΣΕΠ, προσθέτοντας

“Οι ηλεκτρονικοί Πίνακες άρχισαν να μας έρχονται αυτή την εβδομάδα, τα χρονικά περιθώρια είναι στενά, ο αριθμός 80.000 είναι μεγάλος, έχουμε κάνει έναν προγραμματισμό ενεργοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού μας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όμως όταν θα ανοίξουν τα σχολεία έστω και με δυσκολία πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Θα κάνουμε ότι μπορούμε, ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι ν ανοίξουν τα σχολεία στην ώρα τους και μάλιστα για την Ειδική Αγωγή“.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το που έγκειται η μεγαλύτερη δυσκολία ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ απάντησε σχετικά με τον αριθμό των 80.000 υποψηφίων, “διότι στους εκπαιδευτικούς ανεξαρτήτως του πόσοι θα προσληφθούν, θα διορισθούν, θα ελέγξουμε όλες τις αιτήσεις και θα καταταγούν όλοι”.

Για το ανθρώπινο δυναμικό του ΑΣΕΠ που θα αναλάβει αυτό το έργο απάντησε πως είναι περίπου 270 άτομα το δυναμικό του ΑΣΕΠ, αυτοί όμως που ελέγχουν είναι 30-40 άτομα.

Για την ανησυχία μήπως και δεν προλάβουμε τις προθεσμίες απάντησε πως “θα το παλέψουμε”, τονίζοντας πως “σήμερα είναι Σάββατο και υπάρχει κλιμάκιο που δουλεύει”.

Πρόεδρος ΑΣΕΠ-Πίνακες ειδικής

“Δεσμεύομαι πως θα κάνουμε ότι μπορούμε για να βγάλουμε αποτελέσματα μέσα στο Αύγουστο” τόνισε ο κος Παπαϊωάννου προσθέτοντας: “ξέρω πως υπάρχουν προθεσμίες που δεν επιτρέπουν το 30 Αυγούστου, ξέρω πως έχουμε φτάσει στα μέσα Ιουλίου και τώρα μας ήρθαν οι Προκηρύξεις, πιστεύω να τα καταφέρουμε”.

Στην παρατήρηση της δημοσιογράφου πως χρειάζεται περισσότερος κόσμος στο ΑΣΕΠ ο κος Παπαϊωάννου απάντησε πως “χρειάζεται και πιο απλή νομοθεσία, καθότι η υπάρχουσα είναι περίπλοκη”.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ