: Νέο «» αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να κάνει ο πρωθυπουργός στους πολίτες, με μεγάλες πιθανότητες να συγκεντρώνει η Παρασκευή 27 Νοεμβρίου και πάντα σε συνάρτηση με τα δεδομένα της πανδημίας.

– Εν αναμονή των ανακοινώσεων

Το αντικείμενο των ανακοινώσεων θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες από το STAR,  το η άρση του lockdown – ενόψει της εορταστικής περιόδου και του σταδιακού ανοίγματος της αγοράς – καθώς αρχικά  είχε προσδιορισθεί για τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, δεν είναι πιθανή γενική άρση του , αλλά όπως μετέδωσε ήδη το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, υπό την προϋπόθεση ότι δε θα υπάρξει νέα αύξηση των κρουσμάτων, ο κ. Μητσοτάκης είναι πιθανό να ανακοινώσει το  με συγκεκριμένα μέτρα.

Ενδιαφέρον θα έχει ποιές βαθμίδες στα θα ανοίξουν πρώτα, με εκτιμήσεις να αναφέρουν διαφορετικά σενάρια με τα δημοτικά να είναι μέσα σε όλες τις σχετικές αναφορές.
Ο πρωθυπουργός ενδέχεται να αναφερθεί επίσης στον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξει σταδιακά η αγορά, με έμφαση στα καταστήματα λιανικής αλλά και στο πώς θα γίνουν με ασφάλεια οι γιορτές των .

Φυσικά οι εξελίξεις αυτές καθώς και οι ανακοινώσεις θα εξαρτηθούν, ακόμη και την τελευταία στιγμή, από τα επιδημιολογικά δεδομένα και από το αν θα υπάρξει συνέχεια στην καθοδική τάση του αριθμού των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες ή όχι, καθώς και από τις εισηγήσεις των επιδημιολόγων.

Πέτσας: Tο σχέδιο της κυβέρνησης για την επιστροφή στην καθημερινότητα και το με τεστ στους μαθητές.

Νωρίτερα την Τρίτη, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Πέτσας εξήγησε πως η άρση των  θα γίνει σταδιακά, πρώτα με το άνοιγμα των σχολείων και μετά με το λιανεμπόριο.

Αναφορικά με τα σχολεία, τόνισε πως θα εξεταστούν οι εισηγήσεις των ειδικών για να σταδιακά οι βαθμίδες της εκπαίδευσης σημειώνοντας π.χ. τις περισσότερες συναθροίσεις μαθητών Λυκείου.

Έκανε επίσης λόγο για σχέδιο δειγματοληπτικών ελέγχων σε μαθητές, τονίζοντας πάντως ότι με την εικόνα που υπάρχει, είναι χαμηλό το επιδημιολογικό φορτίο στα

«Ακούσατε χθες και την υπουργό Παιδείας  και τους ειδικούς να εξετάζουν αν πρέπει να είναι όλες οι βαθμίδες ανοίγματος ή να γίνουν σταδιακά. Θα περιμένουμε να δούμε τις εισηγήσεις των ειδικών γιατί υπάρχει μια ανησυχία περισσότερο για τα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας όπως του Λυκείου που έχουν περισσότερες συναθροίσεις. Αλλά θα το δούμε πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχει ανησυχία για κρούσμα εντός σχολικού περιβάλλοντος, συνήθως έρχεται απ’έξω. Εμείς θα αναπτύξουμε ένα σχέδιο δειγματοληπτικών ελέγχων σε όλες τις βαθμίδες, προκειμένου να δούμε ποιά είναι η σχέση μεταξύ του ποσοστού θετικότητας στα παιδιά. Μέχρι τώρα είναι χαμηλό το ποσοστό».

 

Παράλληκα, ακόμα και με το εμβόλιο, η κατάσταση με την πανδημία του κορωνοϊού θα είναι πολύ δύσκολη για τους επόμενους μήνες και θα είμαστε με μάσκες έως και το καλοκαίρι, δήλωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

Για την άρση των lockdown, δεν έκρυψε την ανησυχία της ότι είναι πιθανό να παραταθεί, καθώς ακόμα η κατάσταση δεν έχει σταθεροποιηθεί, σημείωσε όμως ότι είναι σημαντικό να κινηθεί η αγορά για λόγους οικονομίας. Για τα , εξέφρασε την άποψη ότι δεν έχει νόημα να για μία εβδομάδα, καθώς υπάρχει το πρόβλημα της κινητικότητας των γονιών και των παππούδων που θα κάνουν μετακινήσεις και θα προκαλούν συνωστισμούς. «Μετά τις γιορτές ας ανοίξουν τα σχολεία» είπε χαρακτηριστικά. Προειδοποίησε δε ότι ένα τρίτο κύμα πάντα έρχεται στις πανδημίες και συνήθως, είναι πιο ήπιο από το δεύτερο. «Για να γίνει όμως αυτό, να είναι πιο ήπιο, πρέπει να προσέξουμε ειδικότερα στις γιορτές» υπογράμμισε.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ