Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Αναλυτικά για Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, Ιδιωτικές Δομές

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Αναλυτικά για Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, Ιδιωτικές Δομές

: Με δεδομένη την εξέλιξη της πανδημίας και του αριθμού των καθημερινών κρουσμάτων καθώς επίσης και των εισηγήσεων των ειδικών επιστημόνων για παράταση τουλάχιστον κατά μίας βδομάδας των μέτρων της καραντίνας , οι αρχικοί σχεδιασμοί της κυβέρνησης φαίνεται να αλλάζουν ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις και πληροφορίες του ipaidia.gr είναι πολύ ισχυρό το παρακάτω σενάριο σχετικά με το .

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να πραγματοποιηθούν  «έξυπνα στοχευμένα τεστ» για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, όπως έχει προαναγγείλει από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα αποτελέσματα από τη διενέργειά τους, θα συνδράμουν, ώστε να παρθεί η τελική απόφαση για την ημερομηνία,κατά την οποία θα τελικά τα σχολεία

Στις 7 Δεκεμβρίου σύμφωνα με εκτιμήσεις του ipaidia.gr αλλά και πληροφορίες, ξεκινά το με τα και την να παίρνουν τη σκυτάλη όπως επίσης και η για την οποία ήδη ασκούνται πιέσεις για το θέμα της μείωσης της ύλης για τις με σκοπό να αποφευχθούν τα περσινά φαινόμενα με τις φτωχές επιόσεις των υποψηφίων στις όπως αυτές αποτυπώθηκαν στις . Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει τα επιδημιολογικά δεδομένα να πληρούν τις απαραίτητες προυποθέσεις των επιστημόνων όπως αυτά έχουν ήδη τεθεί (όπως αριθμός κρουσμάτων σε ημερήσια βάση) για να προχωρήσει η φάση αυτή, με την επόμενη εβδομάδα να παίζει πρωταρχικό ρόλο στην επιβεβαίωση του ανωτέρω πλάνου.

Επίσης για τις δομές ιδιωτικής εκπαίδευσης όπως φροντιστήρια κέντρα ξένων γλωσσων υπάρχουν εκτιμήσεις ότι θα ανοίξουν το Δεκέμβριο, παράλληλα με τα δημοτικά, όπως είχε γίνει στο προηγούμενο lockdown.

Σκοπός είναι υποψήφιοι για τις μαθητές της Γ λυκείου πριν το κλείσιμο για τα Χριστούγεννα να παρακολουθήσουν περίπου 10 μέρες μαθημάτων στις φυσικές τάξεις
Μια βδομάδα αργότερα στις 14 Δεκεμβρίου οι μαθητές Γυμνασίου καθώς και Α και Β λυκείου θα επιστρέψουν στις τάξεις για περίπου μία βδομάδα με κύριο σκοπό την διεξαγωγή των απαραίτητων εξετάσεων όπως παραδοσιακά αυτές διεξάγονται πριν τις διακοπές του Δεκεμβρίου.

Εκπαιδευτικοί: «Υπουργείο Παιδείας και Κυβέρνηση γενικεύουν τον πόλεμό τους ενάντια στον εκπαιδευτικό κόσμο»

Μαγιορκίνης: «Δευτερεύον ο ρόλος των παιδιών στην πανδημία σύμφωνα με τα νέα δεδομένα»

«Η ηλικιακή ομάδα των παιδιών εξακολουθεί να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα στο πλαίσιο της σχετικής επίπτωσης που έχει παρατηρηθεί σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας» διευκρίνισε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Η εξαιρετικά χαμηλή επίπτωση σε αυτή την ηλικιακή ομάδα καθ’ όλη την έξαρση του δεύτερου κύματος» καταδεικνύει «ότι ο ρόλος των παιδιών στην πανδημία και της έξαρσής της είναι δευτερεύων», ανέφερε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσής του ο επίκουρος καθηγητής ΕΚΠΑ κ. Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Με απλά λόγια κυριαρχούν κατά συντριπτική πλειοψηφία οι μολύνσεις προς αυτή την ηλικιακή ομάδα παρά από αυτή την ηλικιακή ομάδα ενώ η πιθανότητα μόλυνσης είναι αρκετά χαμηλότερη από τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες» υπογράμμισε ο καθηγητής.

Έρχονται νέα προγράμματα σπουδών στα σχολεία

Νίκη Κεραμέως: Οι μελέτες έδειξαν ότι τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες διασποράς

Στο μεταξύ η υπουργός Παιδείας, τοποθετήθηκε σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1 σχετικά με τα σχολεία και την πανδημία αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Οι μελέτες έδειξαν ότι τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες διασποράς του ιού και τα έκλεισαν για να περιοριστεί η κινητικότητα των ενηλίκων. Στόχος μας και προτεραιότητα είναι να ανοίξουν τα σχολεία και υπάρχει η πιθανότητα πρώτα να ανοίξουν τα δημοτικά και μετά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια», λέγοντας ωστόσο ότι ο χρόνος στον οποίο θα υλοποιηθεί η επαναλειτουργία των σχολείων εξαρτάται από τους λοιμωξιολόγους.

Στις 7 Δεκεμβρίου εκτιμάται οτι με τις ανωτέρω προυποθέσεις, θα ανοίξουν και τα καταστήματα λιανικής με τους περιορισμούς στον αριθμό ατόμων ανάλογα με τα τετραγωνικά τους με σκοπό να κινηθεί η αγορά ενόψει των διακοπών και των εορτών των Χριστουγέννων για περίπου δύο βδομάδες.
Σχετικά τώρα με το άνοιγμα των μετά τις Διακοπές στο Χριστουγέννων αυτό θα εξαρτηθεί κατά πολύ από την εικόνα της κατάστασης της πανδημίας στην Ελλάδα την περίοδο εκείνη.

Επιστρεπτέα προκαταβολή και επιδόματα και το 2021, όσο κρατά η πανδημία

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Τα σενάρια

ΟΑΕΔ – Επίδομα 400 ευρώ: Προϋποθέσεις, κριτήρια, διαδικασία

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !