Σύμφωνα με ενημέρωση από βουλευτές που συμμετείχαν στη σημερινή συνεδρίαση της βουλής, ο υπουργός παιδείας είπε σήμερα στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων πως θα καταθέσει ως την επόμενη εβδομάδα τροπολογία για τη μοριοδότηση των ακριτικών περιοχών και το ξεκλείδωμα των πινάκων.

Την άλλη εβδομάδα είπε ότι θα βγει η προκήρυξη της ειδικής ,με βάση όσα προβλέπει το νομοσχέδιο της Ειδικής.

Το νομοσχέδιο της Ειδικής θα κατατεθεί στη βουλή για ψήφιση τον Σεπτέμβρη.

Αυτά προς το παρόν. Αναμένουμε τα πρακτικά.

facebook.com/d.mpratis

TI ΕΙΠΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Το θέμα της αυξημένης μοριοδότησης και κατά πόσο αυτή θα συνοδευτεί με το άνοιγμα των πινάκων των αναπληρωτών, είναι ένα θέμα που πραγματικά το συζητάμε στο υπουργείο.

Δεν ξέρουμε εάν θα το εφαρμόσουμε αυτή τη χρονιά ή εάν θα δώσουμε μία μεταβατική περίοδο για την επόμενη.

Είναι κάτι όμως το οποίο θα το απαντήσουμε, γιατί είμαστε ακριβώς στη φάση που το συζητάμε, μεθαύριο που θα κατατεθεί η τροπολογία.

Αυτή τη στιγμή όμως να ξέρετε ότι μας προβληματίζει, αν θα ανοίξουν τώρα ή του χρόνου. Είναι κάτι που δεν μπορώ να σας απαντήσω αυτή τη στιγμή, γιατί δεν έχουμε καταλήξει ως πολιτική ηγεσία, μετά από συνεννοήσεις που θα κάνουμε και με την ΟΛΜΕ.

Χθες είδα την ΟΛΜΕ, είναι υπέρ του ανοίγματος. Απλά πρέπει να το συζητήσουμε και με κάποιους άλλους και να το δούμε πώς θα γίνει. Είναι πάντως στις σκέψεις μας και τις προθέσεις μας.

Δεν έχω δει τη ΔΟΕ. Θα τη δω και θα το δούμε μετά.