Η πρότεινε η προμήθεια αυτή του τεχνολογικού εξοπλισμού να γίνει  με απευθείας αναθέσεις, στην βάση της τροποποίησης του νομοθετικού πλαισίου για τις δημόσιες συμβάσεις και προμήθειες που επιτρέπουν την απευθείας ανάθεση ως 30.000 ευρώ,  ζήτημα που συζήτησε με παράγοντες του Υπουργείου και οι οποίοι πάλι μας δήλωσαν αδυναμία.

H ανακοίνωση

Στις 12 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε τρίωρη τηλεδιάσκεψη για την ΗΔΔΔ των υπηρεσιακών παραγόντων του ΥΠΑΙΘ και 130 και πλέον συναδέλφων μας από τα  τμήματα οικονομικού όλης της χώρας, στην οποία επιβεβαιώθηκαν τα τεράστια προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε από 01/01/2022 με την Ηλεκτρονική Διακίνηση Δικαιολογητικών Δαπανών.

Τόσο στην συνάντηση αυτή, η οποία έγινε παρουσία του Γ. Γραμματέα κ. Κόπτση και της συμβούλου σας για οικονομικά θέματα, όσο και με το ανυπόγραφο έγγραφο της Γενικής Γραμματείας που στάλθηκε στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, στις 11/10/2021, διαπιστώσαμε τον εμπαιγμό προς τις Περιφερειακές Υπηρεσίες, για ακόμη ένα ζήτημα!

Διότι πως αλλιώς να εκλάβουμε τα διαλαμβανόμενα στο έγγραφο και τις παρελκυστικές αναφορές της συμβούλου σας, που ούτε λίγο ούτε πολύ μας ενημέρωσε ότι οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης από την εκπλήρωση της υπ΄ αρ. 20/2019 σύμβασης έχουν παραλάβει έως την 30η Ιουνίου 2020 ικανοποιητικό αριθμό τεχνικών μέσων (υπολογιστές, εκτυπωτές, scanners, κ.ά., για να ανταποκριθούν στην ΗΔΔΔ.

Χρειάστηκε η παρέμβαση του Προέδρου της ΠΟΣΥΠ για να αποκατασταθεί η αλήθεια, ότι δηλαδή μόλις 51 scanners, που ήταν και το επίμαχο, είχαν δοθεί στις Διευθύνσεις όλης της χώρας  με την ανωτέρω σύμβαση και μάλιστα παλιάς και ξεπερασμένης τεχνολογίας και ότι χρειάζεται ακόμη ικανός αριθμός σύγχρονου ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

Εξυπακούεται ότι για να υλοποιηθεί η ΗΔΔΔ, πρέπει πρωτίστως να έχουμε καινούργια και σύγχρονα scanners, από εκεί ξεκινάμε!

Η ΠΟΣΥΠ πρότεινε η προμήθεια αυτή του τεχνολογικού εξοπλισμού να γίνει  με απευθείας αναθέσεις, στην βάση της τροποποίησης του νομοθετικού πλαισίου για τις δημόσιες συμβάσεις και προμήθειες που επιτρέπουν την απευθείας ανάθεση ως 30.000 ευρώ,  ζήτημα που συζήτησε με παράγοντες του Υπουργείου και οι οποίοι πάλι μας δήλωσαν αδυναμία.

κ. Υπουργέ, κ. Γενικέ,

Η προμήθεια αυτή των scanners και του τεχνολογικού εξοπλισμού  έχει καταντήσει μπαλάκι μεταξύ των αιρετών περιφερειών που εξυπηρετούν τις πάσης φύσεως λειτουργικές μας δαπάνες και δεν θέλουν να μας τα προμηθεύσουν και του Υπουργείου Παιδείας που ως συνήθως δεν μπορεί!  Όμως όταν θέλετε και εκεί που θέλετε, μπορείτε!

Συγκεκριμένα θυμίζουμε σε εσάς και γνωστοποιούμε σε όλους τους συναδέλφους μας των Περιφερειακών Υπηρεσιών έναν ακόμη εμπαιγμό σας, διότι όταν χρειάστηκαν scanners στο Υπουργείο, για την υλοποίηση της ΗΔΔΔ, εσείς με την 17068/Β4/11-02-2021 (ΑΔΑ:Ρ5ΣΝ46ΜΤΛΗ-ΗΔΓ) Απόφασή σας προχωρήσατε σε άμεση προμήθεια 13 σύγχρονων scanners και 13 αντάπτορων, με απευθείας ανάθεση, την οποία υλοποιήσατε μάλιστα σε 10 ημέρες,

Σας καλούμε λοιπόν,  κατ’ αναλογία, να βρείτε τον τρόπο και τα μέσα για να προμηθεύσετε scanners αλλά και τον αναγκαίο τεχνολογικό εξοπλισμό για την υλοποίηση της ΗΔΔΔ, αλλιώς θα βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων από 01/01/2022, με τις δαπάνες απλήρωτες και τους ενδιαφερόμενους έξω από τα γραφεία σας.

Εμείς σας ενημερώσαμε!  Η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική σας!