Πόση Αδεια δικαιούστε για τις εκλογές 2015

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔19/01/2015 - 22:32 | Author: Newsroom Ipaidia

Κατά περίπτωση δίνεται η 3η μέρα της ειδικής άδειας εκλογών για τους εκπαιδευτικούς μόνιμους και αναπληρωτές που μετακινούνται σε νησιά ή από νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση.

Η φράση “ο αριθμός των ημερών άδειας εξετάζεται κατά περίπτωση” δίνει το δικαίωμα στους προϊσταμένους των εκπαιδευτικών να κρίνουν αν θα δοθεί μια μέρα άδειας είτε την Πέμπτη πριν από τις εκλογές, είτε την Τρίτη μετά τις εκλογές. Αυτό που εξετάζεται είναι η απόσταση και οι ειδικές συνθήκες μετακίνησης.

Να σημειώσουμε ότι στους εκπαιδευτικούς η ειδική άδεια δίνεται από τους Διευθυντές/ προϊσταμένους των σχολείων και όχι από το Διευθυντή Εκπαίδευσης ο οποίος ενημερώνεται.

Παραθέτουμε χωρίο σχετικού εγγράφου του Υπουργείου Παιδείας:

“οι Διευθυντές ή οι Προϊστάμενοι σχολείου, έχουν πλέον την αρμοδιότητα να χορηγούν στο εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό της σχολικής μονάδας που προΐστανται, τις άδειες που προβλέπονται από τα άρθρα 48 (κανονική), 50 (ειδικές), 53 παρ. 6-7 (παρακολούθησης σχολικής επίδοσης), 54 (αναρρωτικές) και 60 (εξετάσεων) του Ν.3528/2007 (26Α΄), όπως ισχύουν, ενημερώνοντας αμελλητί τον οικείο Διευθυντή Εκπαίδευσης”.

Ενδιαφέρον υλικό για τις άδειες που χορηγεί ο Διευθυντές/προϊστάμενος σχολικής μονάδας έχει αναρτήσει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε.

Στο υλικό της Αθμιας Χανίων παρουσιάζονται οι άδειες που χορηγούνται από τους Διευθυντές των σχολείων σε μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς τα έγγραφα, η διαδικασία και ο αριθμός των ημερών.

“Όσοι μετακινούνται σε νησιά ή από νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών άδειας που λαμβάνουν, εξετάζεται κατά περίπτωση από τον αρμόδιο Διευθυντή της Εκπαίδευσης (Σημείωση news.gr: Πλέον από τους Διευθυντές, Προϊσταμένους Σχολείων για τους εκπαιδευτικούς), ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο στις περιπτώσεις αυτές, η άδεια να ξεπερνά τις τρεις (3) εργάσιμες ημέρες.

Για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες, οι οποίες ορίζονται εκλογικά τμήματα και παραμένουν κλειστές την Παρασκευή και τη Δευτέρα, οι ημέρες αυτές θεωρούνται ως μέρος της άδειας. Επομένως, στους εκπαιδευτικούς που εμπίπτουν στην περίπτωση 3, είναι δυνατό να χορηγείται μόνο μία (1) μέρα άδεια, είτε την Πέμπτη πριν από τις εκλογές, είτε την Τρίτη μετά τις εκλογές”.

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr

Loading...


  • europalso   ideascentral