ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ Υ.Π.Π.Ε.Θ. ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π., Ε.Β.Π. & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α εκφράζει τον αποτροπιασμό του και καταγγέλλειτα μεγάλης έκτασης επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής συγκέντρωσης των συναδέρφων αναπληρωτών που εργάζονται επί σειρά ετών σε δομές του Υ.Π.Π.Ε.Θ. με βασικό αίτημα τους μόνιμους και μαζικούς διορισμούς.

Μια κινητοποίηση με μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων που διαδήλωναν ειρηνικά έξω από το κτήριο του Υ.Π.Π.Ε.Θ. επιχειρήθηκε να κατασταλεί με την επέμβαση των Μ.Α.Τ. και με τη χρήση δακρυγόνων, που είχε σαν αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό δύο συναδέρφων.

Οι πρακτικές αυτές που παραπέμπουν σε παλιότερες και σκοτεινότερες εποχές συσπειρώνουν ακόμη περισσότερο τα μέλη μας και στις προθέσεις της Ομοσπονδίας είναι η συνέχιση και η κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων σε συνεργασία με τις άλλες Ομοσπονδίες (ΔΟΕ & ΟΛΜΕ).

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ζητά για μια ακόμη φορά την άμεση συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υ.Π.Π.Ε.Θ. (τον Υπουργό Παιδείας και το Διευθυντή Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης) προκειμένου να δοθούν απαντήσεις και λύσεις στα χρονίζοντα και μείζονα ζητήματα των κλάδων μας.