Υπενθυμίζουμε ότι τα μετά τις διακοπές του θα ανοίξουν την Τρίτη 3 Μαΐου – Tέλος τα   για τους μαθητές – Σε ποιές περιπτώσεις θα γίνονται.

Η καθηγήτρια κα. Παπαευαγγέλου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του υπουργείο Υγείας για τον κορονοϊό είπε πως «Όταν επιστρέψουν τα παιδιά στο μετά τις διακοπές του Πάσχα δεν θα υπάρχει πια έλεγχος με, παρά μόνο στα παιδιά με συμπτώματα» .

Ωστόσο η κα. Παπαευαγγέλου ανέφερε πως σε περίπτωση κρούσματος, η ιχνηλάτηση θα γίνεται κανονικά και άρα τα παιδιά στην τάξη θα υποβάλλονται σε testing.

«Η ιχνηλάτηση στα σχολεία θα συνεχίσει να ισχύει. Όταν υπάρχει ένα παιδί έχει κοροναϊό θα υπάρχει έλεγχος στους υπόλοιπους μαθητές κατά την πρώτη και την τέταρτη μέρα μέρα από την διάγνωση των κρουσμάτων», ανέφερε καλώντας τους γονείς να συνεχίσουν να είναι σε επαγρύπνιση.

«Η αποτίμηση της στρατηγικής είναι εξαιρετικά θετική. Πετύχαμε να διατηρήσουμε σταθερά τα κρούσματα στα παιδιά 4-18 ετών. Μετά τον Φεβρουάριο τα κρούσματα σε αυτή την ηλικιακή ομάδα άρχισαν να πέφτουν. Τώρα η πανδημία αποκλιμακώνεται και μετακινούμαστε στην επόμενη φάση, όπου ο έλεγχος θα επικεντρώνεται στα συμπτώματα», εξήγησε η καθηγήτρια σε μια γενική αποτίμησή της.