Διαβάστε αναλυτικά, ο τελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Λαυρέντης Κουρελάς κινδύνευε να μείνει χωρίς πτυχίο, καθώς χρωστούσε το «χαράτσι» των φοιτητικών εστιών

Ειδικότερα, μετά από μεγάλη καθυστέρηση , δόθηκε επιτέλους λύση στην περιπέτεια ενός φοιτητή από το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ο οποίος δεν μπορούσε να πάρει το πτυχίο του επειδή «χρωστούσε» το… υπέρογκο ποσό των 150 ευρώ.

Ο τελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Λαυρέντης Κουρελάς κινδύνευε να μείνει χωρίς πτυχίο, καθώς χρωστούσε το «χαράτσι» των φοιτητικών εστιών.

Αιτία ο ο κανονισμός λειτουργίας των εστιών, που προβλέπει ότι αν υπάρχει οικονομική εκκρεμότητα, ο φοιτητής δεν ορκίζεται. Την περιπέτεια του έκανε γνωστή ο ίδιος ο φοιτητής Λαυρέντης Κουρελάς ο οποίος απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Πήρε το πτυχίο του

Τελικά, οι διαμαρτυρίες έπιασαν τόπο και ο φοιτητής κατάφερε να πάρει το πτυχίο του σε πανηγυρικό κλίμα, όπως φαίνεται και από το πανό στο αμφιθέατρο του πρώην ΤΕΙ Λάρισας.

Ο Λαυρέντης Κουρελάς βρέθηκε μαζί με άλλους συμφοιτητές του στο συνεδριακό κέντρο του πρώην ΤΕΙ και ανέβηκε στο βήμα για να λάβει εν μέσω επευφημιών απ΄ όλη την αίθουσα το πτυχίο του.

Μετά την αποφοίτησή του δέχθηκε προσωπικά συγχαρητήρια από συμφοιτητές του, γονείς και φίλους και όλοι μαζί φωτογραφήθηκαν πίσω από το πανό που σήκωσαν στο αμφιθέατρο για να επικροτήσουν τον αγώνα του νεαρού φοιτητή.