«Το παιδί μου δέχθηκε ξανά σχολικό εκφοβισμό», δηλώνει στο DEBATER o πατέρας του 15χρονου από τον Βόλο, που κακοποιήθηκε σεξουαλικά από συμμαθητές του σε σχολική εκδρομή στα Ιωάννινα.

Υπενθυμίζεται πως ο πατέρας του μαθητή κατήγγειλε το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου, ενώ οι αρχές προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις.

Όλα έγιναν τα ξημερώματα του Σαββάτου (6/4) ενώ ο 15χρονος κοιμόταν. Ο ανήλικος μαθητής, όπως καταγγέλθηκε, ξύπνησε από την παρενόχληση που του έγινε.
«Το παιδί μου δέχθηκε ξανά εκφοβισμό»

«Το παιδί μου δέχθηκε ξανά εκφοβισμό, που τον κατήγγειλε», τονίζει ο πατέρας του 15χρονου και σημειώνει πως «αναγκάστηκε να αλλάξει σχολικό περιβάλλον, φοβάται ότι θα το συγκαλύψουν».

«Ήταν μία εβδομάδα σε ψυχολόγους, είχε ηρεμήσει κάπως, είχε ξεκινήσει δραστηριότητες εξωτερικές του σπιτιού, αθλητισμό, φροντιστήρια, αγγλικά διάφορα. Μάθαμε ότι όλοι οι μαθητές και οι γονείς των μαθητών που κατηγορηθήκανε, έχουν συνωμοτήσει εναντίον του παιδιού μου», αναφέρει στο DEBATER.

Και συνεχίζει: «Έχουν βάλει τους πιτσιρικάδες, να λέει ο ένας στον άλλον ότι ο γιος μου είναι ψεύτης και ότι δεν έγινε τίποτα από όλα αυτά. Ακόμα και αυτοί που τον πλησίαζαν και του μιλούσαν, τους έχουν πει μην τυχόν και του μιλήσετε θα βρείτε τον μπελά σας και δεν του μιλάμε καν».
Ο πατέρας του 15χρονου κάνει λόγο για ομαδικό bullying

Ο πατέρας του 15χρονου, σημειώνει πως «υπάρχει ένα ομαδικό bullying που εμπλέκονται και άλλοι στην υπόθεση, γιατί μετά τις καταθέσεις των μαθητών που έγιναν στο γυμνάσιο και στη δευτεροβάθμια. Έχουν βγει πορίσματα ότι έμπαιναν και άλλοι μέσα στο δωμάτιο και βρέθηκε και ένα βίντεο, έπεσε στα χέρια μου. Όχι με τη συγκεκριμένη πράξη που έλεγε ο πιτσιρικάς ότι έγινε (ασέλγεια). Αλλά με κάποιες άλλες πράξεις, που δείχνουν κάποιους από τους ανήλικους να πειραματίζονται με τον πιτσιρικά (γιο μου) ενώ εκείνος είναι σε λήθαργο».

«Εγώ πήγα πάλι χθες στη δευτεροβάθμια, πήρα εντολή από εκεί για τον εισαγγελέα. Ξεκινάνε νέες κατηγορίες για προσωπικά δεδομένα, μην τυχόν έχουν τραβηχτεί άλλα βίντεο που έχουν αναρτηθεί, αν έχουν αναρτηθεί. Το παιδί έχει αλλάξει ήδη σχολείο, γιατί του είπαν να μην ξαναπάει και από φόβο που δέχθηκε. Βρήκε κάποιους μαθητές που του είπαν “μη τυχόν και έρθεις αύριο στο σχολείο. Σε περιμένουμε”».

«Το παιδί πιστεύω θα ηρεμήσει, αν και είναι σοκαρισμένο και φοβισμένο ότι πάνε για συγκάλυψη», καταλήγει ο πατέρας του 15χρονου.