Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ αναφορικά με τις και τον .

Η ανακοίνωση:

Για μια ακόμα φορά η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας υπολείπεται τον αναγκών της εκπαίδευσης. Δυστυχώς στο πιο δύσκολο και κοινωνικά τόσο σημαντικό .

Δεν εξασφάλισε – ως απόρροια της φοβερής υποχρηματοδότησης των Σχολικών Επιτροπών – τις στοιχειωδώς κατάλληλες συνθήκες με κλιματισμό και ανεμιστήρες στις αίθουσες σε ημέρες που είχαμε έγκαιρα διαγνωσμένο καύσωνα.

Ποτέ άλλοτε δεν έχει γίνει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση. Βλέπουμε γονείς να μεταφέρουν ανεμιστήρες στα σχολεία, μια εικόνα που δεν είχαμε φανταστεί.

Παράλληλα, για πρώτη φορά έχουμε επαναλαμβανόμενες αστοχίες και υπερβολικές δυσκολίες των Επιτροπών, που διαμορφώνουν τα θέματα. Υπήρχαν κατά καιρούς ανάλογα προβλήματα. Αλλά δεν είχαμε ποτέ σε τόσα πολλά μαθήματα: στη Βιολογία, στη Φυσική, στην Ιστορία κλπ, προβλήματα που επεκτάθηκαν και στη Βαθμολόγηση των υποψηφίων. Οι σχετικές Επιστημονικές Ενώσεις έχουν ήδη εκδώσει ανακοινώσεις για τα πολλαπλά προβλήματα των θεμάτων.

Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή σε έναν θεσμό, που οφείλει να διασφαλίζει όχι μόνο την αντικειμενικότητα αλλά και να αποτρέπει κάθε έννοια αδικίας.

 

Όταν είναι παγκοίνως και διαχρονικώς γνωστή η δύσκολη δοκιμασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων, είναι δυνατόν ο Υπουργός να μην ανταποκρίνεται στις προϋποθέσεις και στις απαιτήσεις των υποψηφίων σε μία τόσο κρίσιμη για τη μορφωτική εξέλιξής τους περίοδο;

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ