Παρεμβαίνει εισαγγελέας στο Πολυτεχνείο για να εξετάσει αν διαπράττεται το αδίκημα της παράνομης βίας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔02/07/2014 - 13:42 | Author: Newsroom Ipaidia

Εντολή για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη λειτουργία του Ε.Μ. Πολυτεχνείου διέταξε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου.

Η εισαγγελική παρέμβαση αφορά δημοσιεύματα στον Τύπο σύμφωνα με τα οποία παραμένει κλειστή η είσοδος του πανεπιστημίου και παρεμποδίζονται όσοι επιχειρούν να εισέλθουν στους χώρους του.

Η έρευνα θα διενεργηθεί από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπύρο Παππά ο οποίος έχει εντολή να διακριβώσει αν στην υπόθεση του Πολυτεχνείου προκύπτει η διάπραξη αδικημάτων και ειδικότερα του αδικήματος της παράνομης βίας.

Έκκληση Ανδρέα Λοβέρδου προς τους υπαλλήλους του ΕΜΠ

Έκκληση τους διοικητικούς υπάλληλους να ανοίξουν το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο απηύθυνε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

«Πάνε να τινάξουν στον αέρα ένα ολόκληρο εξάμηνο, κάνω έκκληση να το σταματήσουν. Δεν τούς ανήκουν τα πανεπιστήμια και τους καλώ να μην ρίχνουν λάδι στην φωτιά» δήλωσε μεταξύ άλλων στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. Tόνισε, πάντως, ότι ο ίδιος δεν έχει δυνατότητα από το νόμο να ανοίξει τα Πανεπιστήμια.

Εντός της ημέρας οι διοικητικοί υπάλληλοι θα έχουν συνάντηση με τον πρύτανη, είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος, προσθέτοντας ότι υπάρχουν ακόμη μερικά παράθυρα ευκαιριών.

Συμπλήρωσε, πάντως, ότι «το παιχνίδι για όσους κλείνουν τα πανεπιστήμια είναι χαμένο πολιτικά και κοινωνικά (…) πρόκειται για τυφλή ενέργεια που δεν έχει κανένα νόημα». Διαμήνυσε ότι οι επιπτώσεις για το Πολυτεχνείο θα είναι πολύ σημαντικές λέγοντας: «Εξαιτίας του ενός χαμένου εξαμήνου το ΕΜΠ θα περάσει κρίση για πάρα πολλά χρόνια… Σε ανάλογο περιστατικό ένα άλλο ίδρυμα έκανε πέντε χρόνια να επανακάμψει στην κανονική του λειτουργία».

http://news247.gr

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: