– : Ποιοί υποψήφιοι μπορούν να κάνουν παράλληλο μηχανογραφικό – Δείτε αποκλειστικά στο iPaidia.gr όσα πρέπει να ξέρετε για το που θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι στις .

Της Ασημίνας Ρούσσου και Ελπίδας Οικονομίδη –

Ως εναλλακτικό δρόμο για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια, οι υποψήφιοι φέτος θα μπορούν εφόσον το επιθυμούν να συμπληρώσουν ένα δεύτερο , για την εισαγωγή τους στα .

Το χρονοδιάγραμμα για το ΙΕΚ

Το iPaidia.gr παρουσιάζει αποκλειστικά το χρονοδιάγραμμα για , ενώ αναμένεται τους επόμενους μήνες να γνωστοποιηθούν περισσότερες πληροφορίες για την συμμετοχή των υποψηφίων.

Σύμφωνα με τα όσα είναι γνωστά μέχρι στιγμής:

-Μέχρι τις 31 Μαΐου θα έχει ανακοινωθεί ο αριθμός που θα δεχτούν τα φέτος ανά ειδικότητα, με υπουργική απόφαση.

-Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι υποψήφιοι τελειόφοιτοι της Γ’ Λυκείου των για την υποβολή του .

-Οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα να συμπληρώσουν τόσο το μηχανογραφικό για την εισαγωγή τους στα όσο και το μηχανογραφικό για την εισαγωγή σε κάποιο ΙΕΚ με τη διαδικασία να είναι παράλληλη.

-Εφόσον ο υποψήφιος έχει όλα τα δεδομένα – , – και διαπιστώσει ότι δεν δύναται να εισαχθεί σε κάποιο πανεπιστημιακό ίδρυμα, θα έχει τη δυνατότητα για εισαγωγή σε ΙΕΚ.

– Μεταξύ των κριτηρίων εισαγωγής θα είναι ο βαθμός απολυτηρίου και τα κριτήρια θα είναι κοινά για όλους βάσει του Κανονισμού των ΙΕΚ.

Υπενθυμίζεται ότι «κλειδί» για το χρονοδιάγραμμα της συμπλήρωσης του, καθώς και του παράλληλου μηχανογραφικού, όπως έχει γράψει πρώτο το iPaidia.gr, είναι η απόφαση που θα ληφθεί από το Υπουργείο Παιδείας για τυχόν και μικρή μετάθεση της ημερομηνίας των .