Ένταση προκλήθηκε στη συγκέντρωση φοιτητών στο όταν οι φοιτητές πλησίασαν τις δυνάμεις των ΜΑΤ με αποτέλεσμα να κάνουν χρήση χημικών.

Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία έκανε πρεμιέρα τη Δευτέρα (5/9), με περιπολίες στο Campus του ΕΚΠΑ. Το απόγευμα της Δευτέρας ξεκίνησε η δράση της, με φοιτητές να έχουν συγκεντρωθεί στον χώρο και να αποδοκιμάζουν κατά την άφιξη των αστυνομικών που απαρτίζουν το νέο σώμα.

Η κατάσταση ήταν εξαρχής έκρυθμη με τις πληροφορίες να αναφέρουν ωστόσο ότι οι κινητοποιήσεις θα γίνουν πιο έντονες το πρωί της Τρίτης (6/9).

Το βράδυ της Δευτέρας (5/9), πάντως, στον χώρο συγκεντρώθηκαν περίπου 1.000 φοιτητές οι οποίοι διαδήλωσαν εναντίον της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, έχοντας στο πλευρό τους και βουλευτές κομμάτων της αντιπολίτευσης.

«Δεν θέλουμε την αστυνομία στο Πανεπιστήμιο»

«Είμαστε εδώ φοιτητές από όλες τις σχολές της Αθήνας για να αποτρέψουμε την αιφνίδια είσοδο της αστυνομίας που θέλει να κάνει έλεγχο στις σχολές μας. Προσπαθούν να καταστείλουν κάθε αγώνα για τις ζωές και τις σπουδές μας. Δεν λένε τίποτα για τις ανάγκες μας, τα πτυχία μας έχουν γίνει κουρελόχαρτα και θέλουν να μας βάλουν αστυνομικούς», ανέφερε ο Δημήτρης Χρόνης, πρόεδρος Φοιτητικού Συλλόγου Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών.

«Πληρώνουμε 3.000 ευρώ το εξάμηνο για τα μεταπτυχιακά, και την ίδια στιγμή γίνεται όργιο καταστολής. Δεν θα το επιτρέψουμε. Θα παλέψουμε για να έχουμε εστίες, ρεύμα, νερό και να μπορέσουμε να σπουδάσουμε», πρόσθεσε.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ