Ερώτηση για τον συνωστισμό που προκλήθηκε στο , το πρωί της Δευτέρας δέχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τι είπε για τα πανεπιστήμια

Ο Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ερωτήθηκε από το Newsbomb για τις ουρές που σχηματίστηκαν στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας από το πρωί της Δευτέρας από που περίμεναν να μπουν στις αίθουσες.

«Πρέπει να λειτουργήσουν τα και οι φοιτητές μετά από δύο χρόνια να επιστρέψουν στα έδρανα. Υπάρχουν δευτεροετείς φοιτητές που δεν εχουν δει τις πανεπιστημιακές αίθουσες και πλέον είναι επιτακτική ανάγκη για δια ζώσης εκπαίδευση στα ανώτατα ιδρύματα», τόνισε και συνέχισε:

«Έτσι πρέπει να συνεργαστούν πολιτεία και πρυτανικές αρχές για να λειτουργήσουν τα πανεπιστήμια και όπου χρειαστούν παρεμβάσεις να εφαρμοστούν».

«Στην περίοδο που διανύουμε η χώρα μας όπως και ολόκληρη η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια σοβαρή ενεργειακή κρίση που φέρνει αυξανόμενα βάρη στα νοικοκυριά», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Η κυβέρνηση δεν παρακολουθεί απλώς τις εξελίξεις αλλά αναπτύσσει παρεμβάσεις για τη στήριξη της κοινωνίας. Καταλαβαίνουμε ότι οι πολίτες θέλουν να αισθανθούν ασφαλείς και όσο το δυνατόν περισσότερο προστατευμένοι απέναντι στον κίνδυνο να δουν τον μηνιαίο προϋπολογισμό τους, τα χρήματα που έχουν υπολογίσει για να ζεσταθούν και να μετακινηθούν, να μην ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους», τόνισε ο κ. Οικονόμου.