Πανελλήνιες εξετάσεις: Ποιές είναι οι περιζήτητες σχολές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/08/2019 - 18:30 | Author: Newsroom Ipaidia

- Σχολές. Οι περιζήτητες σχολές στο μηχανογραφικό .Περιζήτητες οι αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές καθώς  φαίνεται οτι τις επιλέγουν όλο και περισσότεροι υποψήφιοι

Πολύ μεγάλη είναι η τάση των υποψηφίων στις Πανελλαδικές να επιλέγουν στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές. Είναι γεγονός ότι οι σχολές αυτές παρέχουν μεγαλύτερη σιγουριά. Οι προσδοκίες αυξάνονται μετά την απόφαση της κυβέρνησης να ενισχύσει τον αστυνομικό κλάδο.
Οι εκάστοτε υποψήφιοι των πανελλαδικών έλκονταν πάντα από τις σχολές που θα μπορούσαν στη συνέχεια να τους βοηθήσουν να αποκτήσουν μια θέση στο Δημόσιο. Και παρότι οι μισθοί του Δημοσίου έχουν «ψαλιδιστεί» τα τελευταία χρόνια, η μονιμότητα φαίνεται πως παραμένει «δέλεαρ» στα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Έτσι, και φέτος, αρκετοί μαθητές της Γ’ Λυκείου, πολλοί εκ των οποίων αρίστευσαν στις Πανελλαδικές, έχουν επιλέξει ως πρώτη προτίμηση στο Μηχανογραφικό στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές.

Η βούληση της νέας κυβέρνησης μάλιστα να ενισχύσει με ανθρώπινο δυναμικό τις δομές και τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει προκαλέσει προσδοκίες σε όσους θα προτιμούσαν τη σιγουριά του Δημοσίου από τον ιδιωτικό τομέα.

Δεν είναι τυχαίο πως αρκετοί υποψήφιοι που κινήθηκαν στην ανώτερη βαθμολογική κλίμακα (18-20) βάζουν στην κορυφή του Μηχανογραφικού αστυνομικές ή στρατιωτικές σχολές, αντί των νομικών, οι οποίες ναι μεν διατηρούν το κύρος τους, αλλά ταυτόχρονα οι απόφοιτοί τους προβληματίζονται από τα πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας στον κλάδο.

Πανελλήνιες 2020: Οι αλλαγές για τους μαθητές της Γ λυκείου

Βάσεις 2019: Σε αυτές τις σχολές θα χτυπήσουν «κόκκινο» οι βάσεις • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: