Συνεχίζει ο «πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για την ΕΒΕ – Τι αναφέρει νέα ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την

Διαβάστε αναλυτικά:

Η κυρία Κεραμέως για να συκοφαντήσει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «αδειάζει» τον εαυτό της και όλους του υπουργούς Παιδείας από το 2010 έως το 2020

Αδιόρθωτη η κυρία Κεραμέως εξαπολύει κατά ριπάς ψέματα εναντίον του συστήματος Εισαγωγής στα Πανεπιστήμια που και η ΙΔΙΑ εφάρμοσε το 2020, πριν οργανώσει τη μεγάλη “μπίζνα”.

Κάθε χρόνο μέσω του “κόφτη” της ΕΒΕ η υπουργός Παιδείας προσφέρει προς άγραν πελατείας 20.000 κομμένους υποψήφιους από τα Πανεπιστήμια, στους ιδιοκτήτες των Κολλεγίων ορισμένοι από τους οποίους είναι χρηματοδότες της ΝΔ. Πώς το επιτυγχάνει; Θέτοντας εκτός Πανεπιστημίων το 1/3 των υποψηφίων που βρίσκονται κάτω από το 8,5 και όχι μόνο όσους γράφουν πολύ χαμηλά. Αυτοί ούτως ή άλλως αποκλείονταν και πριν την ΕΒΕ.

Μιλάει πληθωρικά για τους ελάχιστους με χαμηλούς βαθμούς η κυρία υπουργός, όταν αναφέρεται στα δημόσια Πανεπιστήμια. Αντίθετα, χάνει τη λαλιά της για τα ιδιωτικά Κολλέγια που θησαύρισαν τη διετία της ΕΒΕ. Καμία βάση εισαγωγής δεν υφίσταται για την εγγραφή σε αυτά κι ας τους έχει δώσει η ΝΔ ισοδύναμα επαγγελματικά δικαιώματα με τους αποφοίτους των Πανεπιστημίων. Ο μόνος “βαθμός” εισαγωγής στα Κολλέγια είναι ο τραπεζικός λογαριασμός των ενδιαφερομένων.

Αυτή είναι η κυρία Κεραμέως. Που με θράσος “χρεώνει” στον ΣΥΡΙΖΑ ένα σύστημα εισαγωγής που καθιερώθηκε επί Γιώργου Παπανδρέου και Άννας Διαμαντοπούλου το 2010. Που συνέβαλλε στη δημιουργία του “μαζικού Πανεπιστημίου” και στην προσπάθεια να πιάσει η Ελλάδα το 2020 τον ευρωπαϊκό στόχο για το ποσοστό αποφοίτων Πανεπιστημίων (40% των νέων ηλικίας 25-34 ετών). Που διατηρήθηκε από όλες τις μετέπειτα κυβερνήσεις τους υπουργούς του κόμματός της και τον κ. Λοβέρδο.

Στην προσπάθεια παραπλάνησης των πολιτών, κατασυκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ με ψεύδη και τερατολογίες, η κυρία Κεραμέως “αδειάζει” όλες τις κυβερνήσεις και όλους τους υπουργούς Παιδείας από το 2010 μέχρι το 2020 (ακόμη και τον εαυτό της) ή τους αναγορεύει σε …ΣΥΡΙΖΑ.

Τραγέλαφος!

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ