Πανελλήνιες 2021 – Μηχανογραφικό: Οι αλλαγές που θα ισχύσουν από φέτος

Πανελλήνιες 2021 – Μηχανογραφικό: Οι αλλαγές που θα ισχύσουν από φέτος

 – : Τι είναι το  που θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2021 για πρώτη φορά. Νέες προθεσμίες για τις αιτήσεις – δηλώσεις

Της Ασημίνας Ρούσσου και Ελπίδας Οικονομίδη – iPaidia.gr

: Αποκλειστικά στο iPaidia.gr όσα πρέπει να ξέρετε

Υπενθυμίζουμε ότι την Παρασκευή, το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την παράταση για τις αιτήσεις – δηλώσεις στις Πανελλήνιες 2021. Συγκεκριμένα, μέχρι και την Τρίτη 30 Μαρτίου 2021 η για την υποβολή της Αίτησης Δήλωσης των αποφοίτων, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2021.

Στο ίδιο διάστημα, δηλαδή μέχρι και την Τρίτη 30 Μαρτίου 2021,  δύνανται οι μαθητές της τελευταίας τάξης ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ που έχουν ήδη υποβάλει Αίτηση Δήλωση συμμετοχής για τις πανελλήνιες 2021 να συμπληρώσουν τις Αιτήσεις-Δηλώσεις τους, δηλαδή να προσθέσουν ειδικά μαθήματα ή προτίμηση για ΤΕΦΑΑ, Στρατιωτικές/Αστυνομικές σχολές κλπ.

Υπενθυμίζεται ότι η  – Δήλωση για συμμετοχή στις υποβάλλεται από τους αποφοίτους στα Λύκεια και όλο το σχετικό υλικό (εγκύκλιος, οδηγίες, υπόδειγμα) βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.

Η ανωτέρω παράταση κρίθηκε αναγκαία, λόγω της αυξημένης σεισμικής δραστηριότητας που παρατηρείται σε ορισμένες περιοχές και εξαιτίας των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών που επικρατούν σε όλη τη χώρα.

Η Υπουργική απόφαση

Με την θέσπιση της να ανεβάζει τον πήχη για τους υποψηφίους των Πανελληνίων 2021, το Υπουργείο Παιδείας φέτος φέρνει μία νέα προσθήκη στις επιλογές μετά το Λύκειο.

Ως εναλλακτικό δρόμο για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια, οι υποψήφιοι φέτος θα μπορούν εφόσον το επιθυμούν να συμπληρώσουν ένα δεύτερο , για την εισαγωγή τους στα .

Το χρονοδιάγραμμα για το ΙΕΚ

Το iPaidia.gr παρουσιάζει αποκλειστικά το χρονοδιάγραμμα για την συμπλήρωση του μηχανογραφικού, ενώ αναμένεται τους επόμενους μήνες να γνωστοποιηθούν περισσότερες πληροφορίες για την συμμετοχή των υποψηφίων.

Σύμφωνα με τα όσα είναι γνωστά μέχρι στιγμής:

-Μέχρι τις 31 Μαΐου θα έχει ανακοινωθεί ο αριθμός που θα δεχτούν τα φέτος ανά ειδικότητα, με υπουργική απόφαση.

-Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι υποψήφιοι τελειόφοιτοι της Γ’ Λυκείου των Πανελληνίων 2021 για την υποβολή του παράλληλου μηχανογραφικού.

-Οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα να συμπληρώσουν τόσο το μηχανογραφικό για την εισαγωγή τους στα όσο και το μηχανογραφικό για την εισαγωγή σε κάποιο ΙΕΚ με τη διαδικασία να είναι παράλληλη.

-Εφόσον ο υποψήφιος έχει όλα τα δεδομένα – βαθμολογία, Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής– και διαπιστώσει ότι δεν δύναται να εισαχθεί σε κάποιο πανεπιστημιακό ίδρυμα, θα έχει τη δυνατότητα για εισαγωγή σε ΙΕΚ.

– Μεταξύ των κριτηρίων εισαγωγής θα είναι ο βαθμός απολυτηρίου και τα κριτήρια θα είναι κοινά για όλους βάσει του Κανονισμού των ΙΕΚ.

Υπενθυμίζεται ότι «κλειδί» για το χρονοδιάγραμμα της συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου, καθώς και του παράλληλου μηχανογραφικού, όπως έχει γράψει πρώτο το iPaidia.gr, είναι η απόφαση που θα ληφθεί από το Υπουργείο Παιδείας για τυχόν παράταση σχολικού έτους και μικρή μετάθεση της ημερομηνίας των .

Ανοιχτή η παράταση του σχολικού έτους – Τι θα γίνει με Πανελλήνιες 2021 και ενδοσχολικές

ΙΕΠ: Προτάσεις για τη διαχείριση της ύλης στο Δημοτικό

Εκπαιδευτικοί: Αυτονόητο ότι είναι διαφορετική η αποστολή των Πρότυπων από τα Πειραματικά σχολεία

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !