Πανελλήνιες 2021 – Μακρή: Όλοι οι μαθητές θα εξεταστούν με ίδιους όρους

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/01/2021 - 15:10 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 26/01/2021 - 16:14

: Στο πώς θα εξεταστούν οι μαθητές της , αναφέρθηκε η υφυπουργός Παιδείας, μιλώντας στο MEGA.  Δείτε αναλυτικά στο ipaidia.gr τι είπε.

: Τι θα γίνει με τις κόκκινες περιοχές

Στο τέλος του τετραμήνου θα αποφασίζεται ο χαρακτηρισμός της φοίτησης των παιδιών», είπε η υφυπουργός Παιδείας, μιλώντας στο MEGA. Το αν δηλαδή είναι επαρκής ή όχι η φοίτηση θα κρίνεται στο τέλος του τετραμήνου, είπε χαρακτηριστικά.

Το υπουργείο Παιδείας «με ευαισθησία και με γνώση των δεδομένων» θα εξετάσει όλα τα στοιχεία προκειμένου να μην αδικηθεί κανένας μαθητής, όπως σημείωσε η υφυπουργός Παιδείας, ενώ ειδική μέριμνα θα υπάρχει και για τη βαθμολογία των μαθητών, η οποία θα βασίζεται εν μέρει και στην εικόνα που έχει ο εκπαιδευτικός για κάθε μαθητή.

Από τη διαδικασία εξαιρούνται οι σχολικές μονάδες που βρίσκονται στις «κόκκινες» περιοχές, οι οποίες θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τηλεκπαίδευση για τους μαθητές του Λυκείου, ενώ αυστηροί κανόνες θα ισχύουν για τα σχολεία που θα ανοίξουν.

Αξιολόγηση: Πώς θα γίνει για τις σχολικές μονάδες - Το χρονοδιάγραμμα

Αναπληρωτές - Παληγιάννης: Έρχονται ΝΕΕΣ προσλήψεις αναπληρωτών - Δείτε πότε

Επιδόματα: Δείτε ΕΔΩ ποιά παίρνουν παράταση

Επίδομα θέρμανσης: Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι

Επίδομα 400 ευρώ: Περιορισμός των δικαιούχων

Η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική, με τον ΕΟΔΥ να πραγματοποιεί περισσότερους ελέγχους καθημερινά.

Ο φόβος των μαθητών «δύο ταχυτήτων» οδηγεί το υπουργείο στη λήψη ειδικών μέτρων, προκειμένου να μην αδικηθεί κανένας μαθητής, ειδικά της , αφού τα παιδιά που θα κάνουν δια ζώσης διδασκαλία θα πρέπει να εξεταστούν με τους ίδιους όρους με τους μαθητές που θα συνεχίσουν την τηλεκπαίδευση.

Σημειώνεται ότι τα φροντιστήρια δε θα ανοίξουν μαζί με τα σχολεία τη Δευτέρα.

«Δεν υπάρχουν ειδικά για μαθητές»

Αναφερόμενη στις δηλώσεις που έκανε και προκάλεσαν αντιδράσεις, η κ. Μακρή τόνισε ότι «δεν υπάρχει ειδικό πρόστιμο» για μαθητές που αργούν να γυρίσουν από το σχολείο στο σπίτι.

Τόνισε ωστόσο ότι τα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας «θα πρέπει να τηρούνται από όλους». • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: