: Χαιρετίζουμε το σημερινό μεγαλειώδες συλλαλητήριο 25 Φοιτητικών Συλλόγων  στο κέντρο της Αθήνας, τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα. Η πρώτη, δυναμική, μαζική απάντηση δόθηκε! Η κυβέρνηση πίστευε πως με τις σχολές κλειστές, εν μέσω πανδημίας θα νομοθετούσε πίσω από την πλάτη μας. «Έφαγε» τα μούτρα της, αναφέρει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών Μ.Α.Σ.

Εκατοντάδες  φοιτητές, εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές ένωσαν την φωνή τους, διαδήλωσαν τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και έβαλαν μπροστά τις ανάγκες τους κόντρα στο – έκτρωμα, την ένταση της καταστολής.

Τώρα είναι η ώρα ο αγώνας αυτός να δυναμώσει, να αγκαλιστεί από ακόμα περισσότερους φοιτητές, να ανεβεί η ενημέρωση, η συλλογική συζήτηση σε κάθε έτος και τμήμα! Ήδη οι φοιτητικοί Σύλλογοι σε όλη τη χώρα οργανώνουν την πάλη τους  με συνελεύσεις, συσκέψεις συντονισμού και κοινές πολύμορφες δράσεις!

Το που χτίζουν  όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων με την αντιεκπαιδευτική τους πολιτική, τσακίζει τα όνειρα και τις ανάγκες μας! Αυτοί που δε δίνουν δεκάρα για τις σπουδές μας  αλλά 30εκ ευρώ για Πανεπιστημιακή Αστυνομία, κάμερες και κάρτες εισόδου, με σχολεία και Πανεπιστήμια κλειστά αλλάζουν τον και απειλούν χιλιάδες φοιτητές με διαγραφή. Προβλέπουν ποινές μέχρι και 3 χρόνια φυλάκισης σε φοιτητές που κάνουν Γενικές Συνελεύσεις ή κινητοποιήσεις στις σχολές αντιμετωπίζοντας τους σαν κοινούς εγκληματίες.

Αν η κυβέρνηση νοιάζεται για την ασφάλειά μας να πάρει τώρα μέτρα για την προστασία της υγείας μας, να ενισχύσει το σύστημα υγείας! Αν νοιάζεται για την ποιότητα των ΑΕΙ αν πόσο μάλλον θέλει να την αναβαθμίσει να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της και να δώσει τα 30εκ ευρώ για να ανοίξουν οι σχολές από το εαρινό εξάμηνο με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας!

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας! Θέλουμε να γίνουμε ξανά φοιτητές!

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΕΡΑΜΕΩΣ- ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ!!

ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΟΡΙΑ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ!!

ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΤΟ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ!