: «Κραυγή αγωνίας» από τα Ελλάδος που σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων «Οι μαθητές των Εσπερινών Λυκείων αισθάνονται αιφνιδιασμένοι, βαθιά απογοητευμένοι, μα πάνω απ’ όλα κατάφωρα αδικημένοι»

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στις 23/4/2021, πραγματοποιήσαμε παράσταση διαμαρτυρίας, έξω από το Υπουργείο Παιδείας για την συνεχιζόμενη αδιαφορία και τον απόλυτο εμπαιγμό της ηγεσίας του, σε ό,τι αφορά στην που προβλέπει, μεταξύ  άλλων, το νέο νομοσχέδιο.

Παρά τις συνεχείς επιστολές και τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις για έναν καρποφόρο διάλογο, προκειμένου η αρμόδια υπουργός να αφουγκραστεί την αγωνία που μας διακατέχει, είναι ολοφάνερο ότι το Υπουργείο συνέχισε επιδεικτικά να εμπαίζει τους μαθητές των Εσπερινών Λυκείων, κωλυσιεργώντας τον ορισμό μιας συνάντησης, μια ανάσα πριν τις .

Αγνοώντας πλήρως τον λόγο και τον ρόλο ύπαρξης των Εσπερινών Λυκείων της χώρας έτσι όπως διαμορφώθηκε από το ν. 4547/18 άρθ. 105, επέλεξε να στερήσει το όνειρο και το δικαίωμα στη μόρφωση. Οι μαθητές των Εσπερινών Λυκείων και δη οι μαθητές που ήδη προετοιμάζονται, εν μέσω πανδημίας και στην μέση της σχολικής χρονιάς, για τις επερχόμενες , αισθάνονται αιφνιδιασμένοι, βαθιά απογοητευμένοι, μα πάνω απ’ όλα κατάφωρα αδικημένοι.

Καλούμε, λοιπόν, όλους τους μαθητές/εκπαιδευτικούς της Εσπερινής Εκπαίδευσης να στηρίξουν με όλες τις δυνάμεις τους τις αποφάσεις και τις κινητοποιήσεις μας και να δηλώσουν αρωγοί και συμπαραστάτες σ’ αυτή την προσπάθεια με κάλεσμα αγωνιστικό σε όλους τους αρμόδιους φορείς.

Η επιβολή της αποτελεί ουσιαστικά τροχοπέδη στο ιδανικό της «δια βίου» μάθησης, η οποία είναι μια επιβεβλημένη ανάγκη στη σύγχρονη κοινωνία. Αν δεν το αναγνωρίζει η ίδια η κυβέρνηση, οφείλουμε να την κάνουμε να τα αναγνωρίσει, εμείς.

Για πόσο ακόμα θα μένουμε αμέτοχοι απέναντι στα όσα αποφασίζονται χωρίς εμάς για εμάς;
Πρέπει να δοθεί, λοιπόν, ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας ότι δεν διαπραγματευόμαστε το μέλλον μας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά, ότι όσο και να προσπαθούν για να μην ακουστεί η φωνή μας, δεν θα τα καταφέρουν. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και τη δύναμη να το επιβάλλουμε.