: Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε  την Δευτέρα 31 Μαΐου, στο οποίο το ΔΣ Κεντρικής Κέρκυρας αποφάσισε να παρθούν μέτρα από το Υπουργείο Παιδείας για να αρθεί η «αδικία που έχει συντελεστεί εις βάρος των με την ενιαία ελάχιστη βάση εισαγωγής».

Η ανακοίνωση

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση ο  νόμος που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση με τίτλο «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, προστασία της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας, αναβάθμιση του Ακαδημαϊκού Περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις» βάζει επιπρόσθετα εμπόδια στην για εκατοντάδες μαθητές που φοιτούν στα Εσπερινά ΓΕΛ και ΕΠΑΛ όλης της χώρας.

Δεκάδες είναι και οι μαθητές στην Κέρκυρα που προετοιμάζονται να δώσουν διεκδικώντας μία δεύτερη ευκαιρία μέσα σε πολύ αντίξοες συνθήκες.

Σύμφωνα με τον παραπάνω νόμο, η (ΕΒΕ) θα υπολογίζεται ενιαία από το μέσο όρο βαθμολογίας των μαθητών στις Πανελλήνιες 2021, τόσο των Ημερησίων όσο και των Εσπερινών Σχολείων.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η να διαμορφώνεται τελικά από τις βαθμολογίες των Ημερήσιων Σχολείων, όπου ο αριθμός των μαθητών είναι συντριπτικά μεγαλύτερος από αυτόν των Εσπερινών.

Οι μαθητές που φοιτούν στα Εσπερινά σχολεία είναι στην τεράστια πλειονότητά τους ενήλικες που εργάζονται, άνθρωποι με οικογένειες και με πολλές υποχρεώσεις που προκύπτουν από την καθημερινότητα. Αυτή η διάταξη αποτελεί τεράστια ανατροπή στις ζωές τους και τον προγραμματισμό τους.

Με τον ενιαίο τρόπο του υπολογισμού της επί της ουσίας ακυρώνεται η ποσόστωση του 1% επί των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που έχει προβλεφθεί για τους μαθητές των Εσπερινών.

Ψηφίζουμε να παραμείνουν εγγυημένα οι ελάχιστες –ούτως ή άλλως θέσεις εισακτέων των τελειόφοιτων των Εσπερινών Λυκείων στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, να μην μείνουν κενές θέσεις και ως εκ τούτου να μην μειωθεί ο αριθμός των εισακτέων.

Ζητάμε από την κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Παιδείας να πάρει μέτρα ώστε να αρθεί αυτή η αδικία.

Πανελλήνιες 2021: Το πρόγραμμα των εξετάσεων – Σημαντικές οδηγίες

Κεραμέως: Τι είπε για Πανελλήνιες 2021, αξιολόγηση εκπαιδευτικών, ΟΠΠΙ

Πανελλήνιες 2021: Τι ισχύει για την επιτήρηση και βαθμολόγηση για ΕΠΑΛ