Πανελλήνιες 2021- εκπαιδευτικοί: Το υπουργείο αξιοποιεί την πανδημία και ψηφίζει αντιδραστικά νομοσχέδια

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔19/01/2021 - 14:32 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 19/01/2021 - 14:32

: Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, διεκδίκησαν όρους υγιεινής και ασφάλειας, για τη λειτουργία των σχολείων και των , και απαίτησαν την απόσυρση του απαράδεκτου νομοσχεδίου της κυβέρνησης που φέρει τον «εύηχο»: τίτλο «, προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις». Δείτε στο ipaidia.gr τι αναφέρει ο σύλλογος Ρόζα Ιμβριώτη σε ανακοίνωση του.

Χαιρετίζουμε τις δυναμικές κινητοποιήσεις - παρεμβάσεις του φοιτητικού κινήματος, που απαιτεί η αστυνομία να μείνει έξω από τις σχολές και να δοθούν χρήματα, ώστε να επαναλειτουργήσουν τα κλειστά, 1 χρόνο τώρα, ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η κυβέρνηση και το , αντί να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα που σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα και οι εργαζόμενοι απαιτούν για τη λειτουργία των σχολείων, αξιοποιούν την πανδημία για να επιβάλλουν «σιγή ασυρμάτου», ώστε να προκλητικά να ψηφίζονται μια σειρά αντιεκπαιδευτικών – αντιδραστικών νομοσχεδίων.

Τελευταίο κυβερνητικό τερατούργημα είναι το νομοσχέδιο που παρουσίασε η Κεραμέως, αγκαλιά με τον Χρυσοχοΐδη, την Τετάρτη 13/1. Στα μέσα της σχολικής χρονιάς, μπαίνουν ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια πρόσβασης στα ΑΕΙ για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, εντείνεται η καταστολή στα πανεπιστήμια, εισάγονται απαράδεκτες πειθαρχικές διώξεις, ενάντια στην οργανωμένη δράση του φοιτητικού κινήματος, επαναφέρονται τα χρονικά όρια φοίτησης και νομιμοποιείται περαιτέρω η κατηγοριοποίηση των τμημάτων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι προκλητική! Προχωρά στην πρόσληψη 1000 ειδικών αστυνομικών για τα ΑΕΙ, τη στιγμή που διατυμπανίζει ότι δεν υπάρχουν χρήματα, ώστε να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας εκπαιδευτικών, μαθητών, φοιτητών και εργαζομένων, για τη στήριξη της ομαλής διεξαγωγής της εκπαιδευτικής διαδικασίας μέσα στην πανδημία, για μόνιμες προσλήψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Απέναντι στην επίθεση της κυβέρνησης, που το επόμενο διάστημα θα ενταθεί ακόμα περισσότερο (νομοσχέδια για την αξιολόγηση, νέο σύστημα διορισμών κ.α.), απαιτείται ο κλάδος ενωμένος να δώσει δυναμική απάντηση μαζί με τους γονείς, τους μαθητές και τους φοιτητές.

Πανελλήνιες 2021: Τι αλλάζει τελικά στην ύλη Μαθηματικών ΕΠΑΛ • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: