Χωρίς προβλήματα διεξήχθη σήμερα η πρώτη μέρα της εξέτασης των για εκατοντάδες μαθητές του Ιονίου. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, Πέτρος Αγγελόπουλος, “σε όλους του νομούς του Ιονίου διεξήχθη απόλυτα ομαλά η πρώτη μέρα των πανελλαδικών εξετάσεων με το μεικτό εξεταστικό σύστημα που είναι σε ισχύ, για τους απόφοιτους παλαιότερων ετών των σχολείων της χώρας, που επέλεξαν μεταξύ του παλαιού και του νέου εξεταστικού συστήματος”.

Για φέτος, υπήρξε η δυνατότητα οι υποψήφιοι να επιλέξουν με ποιο σύστημα επιθυμούν να εξεταστούν στις Πανελλαδικές 2020, με το “νέο” ή με το “παλαιό”.

“Τα θέματα ήταν βατά για όλους, ενώ οι εξετάσεις με το παλιό ή το νέο σύστημα, διενεργούνταν στην ίδια σχολική αίθουσα ταυτόχρονα”, διευκρίνισε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων.

Στο Ιόνιο υπήρχε πληρότητα επιτηρητών καθηγητών που άγγιξε τους 397 συνολικά, με 174 επιτηρητές εξ αυτών να είναι στην Κέρκυρα, 109 στη Ζάκυνθο, 62 στην Κεφαλονιά, 52 στη Λευκάδα και τους υπολοίπους επιτηρητές που δεν χρειάστηκαν.

Συνολικά εξετάστηκαν, την πρώτη μέρα των , στο Ιόνιο, 1.340 μαθητές.