Πανελλήνιες 2019: Στον «αέρα» ακόμα η φετινή και η επόμενη χρονιά των Πανελλαδικών εξετάσεων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/03/2019 - 21:12 | Author: Newsroom Ipaidia

| Μηχανογραφικό 2019 | Το μηχανογραφικό δελτίο δεν έχει «κλειδώσει» ακόμα – Οι μαθητές της Β' δεν έχουν ενημερωθεί επίσημα για το νέο σύστημα εισαγωγικών εξετάσεων

Στον «αέρα» παραμένει η φετινή αλλά και η επόμενη χρονιά των Πανελλαδικών εξετάσεων καθώς 200.000 μαθητές και οι οικογένειές τους δεν γνωρίζουν ακόμα βασικές λεπτομέρειες για το σύστημα που θα ισχύσει.
Όπως σημειώνει ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», οι μαθητές της Γ' Λυκείου φέτος θα κάνουν αίτηση για συμμετοχή στις μέσα στο Πάσχα και λίγο αργότερα μέσα στον Απρίλιο θα ανακοινωθεί ο αριθμός των εισακτέων.

Κι αυτό γιατί ακόμα δεν έχει «κλειδώσει» το  καθώς πέντε συγχωνεύσεις ΤΕΙ και Πανεπιστημίων δεν έχουν ακόμα κατατεθεί στη Βουλή προκειμένου να ψηφιστούν και να αρχίσουν τα νέα ιδρύματα τη λειτουργία τους.

Όλες οι αλλαγές στο μηχανογραφικό του 2019

Παράλληλα, οι μαθητές της Β' Λυκείου ακόμα δεν έχουν ενημερωθεί επίσημα για το σύστημα πανελλαδικών εξετάσεων.

Νέες Πανελλήνιες: Το τελικό σχέδιο για το νέο λύκειο και την εισαγωγή στα ΑΕΙ

Το μόνο καινοτόμο που αναμένεται να προτείνει ο υπουργός την επόμενη εβδομάδα στο σχέδιό του για την Παιδεία είναι η θέσπιση των «πράσινων» και «κόκκινων» σχολών, αυτών δηλαδή στις οποίες η εισαγωγή θα γίνεται με απολυτήριο και αυτών στις οποίες θα γίνεται μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Τροπολογία στη Βουλή: Με πανελλαδικές εξετάσεις οι ιατρικές ειδικότητες

Ένα μήνα θα πάει πίσω η διαδικασία των φετινών , σύμφωνα με το αισιόδοξο σενάριο που παρουσιάζει η εφημερίδα.

Τον Απρίλιο, αντί τον Φεβρουάριο, θα κάνουν οι μαθητές της Γ' Λυκείου τις αιτήσεις για συμμετοχή ενώ εντός του ίδιου μήνα ευελπιστούν οι υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας ότι θα δημοσιοποιήσουν τον αριθμό των εισακτέων, αντί για τέλη Μαρτίου.

Ο λόγος, ότι το μισό μηχανογραφικό του 2019 είναι υπό κατάργηση.

Πανελλήνιες 2019: Αλλαγές στα ειδικά μαθήματα, έρχονται καταργήσεις ΑΕΙ
Έτοιμοι για κινητοποιήσεις δηλώνουν οι μαθητές όλης της χώρας με αφορμή τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας και ο Κωνσταντίνος Γαβρόγλου με νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και την είσοδο των μαθητών στα ΑΕΙ.
Σε ένα πρώτο βήμα, μάλιστα, το Συντονιστικό των Μαθητών ανακοίνωσε ότι στις 18 Μαρτίου διοργανώνει μαθητική πορεία στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.
«Εμείς πειραματόζωα της κυβέρνησης δε θα γίνουμε» διαμηνύουν οι μαθητές και εξηγούν ότι το «απαράδεκτο» νομοσχέδιό «κάνει ακόμα πιο εξοντωτικό εξεταστικό κέντρο το σχολείο μας».

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του συντονιστικού των μαθητών

Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις στο ipaideia.gr

Αλλαγές στα ΑΕΙ: Νέο μηχανογραφικό με έντεκα καινούρια τμήματα το 2019

 

Loading...
  • europalso   ideascentral