Διεξαγωγή των ενδοσχολικών εξετάσεων για την εισαγωγή των υποψηφίων στις Ανώτατες Σχολές για πρώτη φορά πριν τις .

Η αναγκαιότητα αυτής της αλλαγής προέκυψε από την ανακατανομή του διδακτικού έτους στα Γυμνάσια, που επηρεάζει την διεξαγωγή των . α μαθήματα στα Γυμνάσια θα διαρκέσουν σύμφωνα με το για πρώτη φορά φέτος μέχρι τις 31 Μαΐου .

Οι καθηγητές των Γυμνασίων συμμετέχουν στις ως επιτηρητές. Δεν είναι δυνατό να διεξαχθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις στα τέλη Μαΐου, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, αφού δεν θα υπάρχουν διαθέσιμοι επιτηρητές. Εκτιμάται οτι οι πανελλήνιες 2017 θα ξεκινήσουν αρχές Ιουνίου ή στις 2 Ιουνίου ή στις 6 Ιουνίου ενώ αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 14 Ιουνίου.

Στο οι σχολές και τα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κατανέμονται στα πέντε επιστημονικά πεδία, όπως ακριβώς δείχνουν οι πίνακες των παρακάτω συνδέσμων.

Οι πίνακες είναι ενημερωμένοι με τις τελευταίες τροποποιήσεις που αφορούν την ένταξη των σχολών στα επιστημονικά πεδία, αλλά και την ονομασία τους. Στην τελευταία στήλη κάθε πίνακα θα βρείτε τις βάσεις των σχολών, όπως αυτές διαμορφώθηκαν κατά την έκδοση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων των ημερησίων Γενικών Λυκείων του 2016 (90%).

Πίνακες από pe03.gr Δ. Σπαθάρας

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ