Πανελλήνιες 2017: Έκτακτα μέτρα Γαβρόγλου ζητούν οι τελειόφοιτοι της Λέσβου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/06/2017 - 12:26 | Author: Newsroom Ipaidia

: Κατεπείγουσα επιστολή στον υπουργό Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων , με την οποία «στα πλαίσια της ισοπολιτείας και της ισονομίας», θα ζητά να παρθούν έκτακτα μέτρα για τους τελειόφοιτους μαθητές της αποφάσισε να στείλει ο Σύλλογος Γονέων Τελειόφοιτων Ν. Λέσβου, με τη στήριξη και του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας που συγκροτήθηκε στο νησί έπειτα από τον σεισμό της 12ης Ιουνίου.

Ειδικότερα, οι τελειόφοιτοι του νησιού ζητούν, όπως αναφέρουν “Τα Νέα”:

-Οι υποψήφιοι των από το νησί της Λέσβου να κατοχυρώσουν τη τους σε όσα μαθήματα έχουν εξεταστεί μέχρι τώρα και να τους δοθεί η δυνατότητα να δώσουν τα υπόλοιπα μαθήματα σε άλλες ημερομηνίες (όσο το δυνατόν συντομότερα), και όχι στις επαναληπτικές του Σεπτεμβρίου.

– Να υπάρξει ειδικό καθεστώς για την εισαγωγή των υποψηφίων από τη Λέσβο (πχ ποσόστωση, επιπλέον θέσεις σε κάθε σχολή κλπ), όπως είχε προβλεφθεί το 2014 για τους σεισμόπληκτους μαθητές της Κεφαλονιάς και το 2015 για τη Λευκάδα.

Οπως υποστηρίζουν, οι θέσεις που προβλέπονται από το μέτρο της ποσόστωσης είναι καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ και επομένως οι υποψήφιοι από τη Λέσβο, εάν ισχύσει το μέτρο, δεν θα «στερήσουν» καμία θέση από τους συνυποψήφιούς τους απ’ όλη την Ελλάδα.

Πανελλήνιες 2017: Δείτε τα θέματα και τις απαντήσεις της Βιολογίας στο iPaideia.gr

Πανελλήνιες 2017: Εξεταστικά Κέντρα Ειδικών Μαθημάτων – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Βάσεις 2017: Τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης φέρνουν πτώση στις βάσεις 2017 – Δείτε σε ποιές σχολές

Loading...


  • europalso

    ideascentral