Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ: Τι θα ισχύσει με τις μάσκες

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔27/08/2020 - 10:50 | Author: Newsroom Ipaidia

:  Η για τα παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών είναι προαιρετική, διεμήνυσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία βρέθηκε στην Κορινθία.

– Μέτρα

Προαιρετική η μάσκα για τα παιδιά στους

Με βάση την επεξεργασία των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιστημονική επιτροπή, αποφασίστηκε η επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών σε καθημερινή βάση για όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται, χωρίς κανέναν περιορισμό στις δυναμικότητες και με την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας, είπε μιλώντας στο korinthostv.

Συγκεκριμένα προβλέπεται, όπως δήλωσε:

– Η χρήση μάσκας για τα παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών να είναι προαιρετική.

– Υποχρεωτική να είναι η χρήση μη ιατρικής (ή σε ειδικές περιπτώσεις ασπίδας προσώπου) από όλους τους εργαζόμενους στους σταθμούς.

– Διαχωρισμός των αύλειων δραστηριοτήτων κατά τμήματα.

– Ειδική μέριμνα για τη σίτιση.

Ο ΕΟΔΥ θα ανακοινώσει σχετικές οδηγίες τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

«Λάβαμε αυτή την απόφαση, αφού εξετάσαμε πολύ προσεκτικά με την επιτροπή λοιμωξιολόγων όλα τα δεδομένα και έχοντας μεριμνήσει για όλα τα μέτρα που είναι απαραίτητα για την ασφάλεια προσωπικού και παιδιών. Είναι σίγουρα πολύ σημαντικό για το επαγγελματικό και καθημερινό πρόγραμμα των οικογενειών, ότι χάρη στα μέτρα που παίρνουμε, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά ως προς το ωράριο και μάλιστα από την 1η Σεπτεμβρίου», προσέθεσε η κ.Μιχαηλίδου.

Άνοιγμα σχολείων- Κεραμέως: Απουσία για τους μαθητές χωρίς μάσκα

Άνοιγμα σχολείων -Πέτσας: Ανοιχτή η ολιγοήμερη παράταση στην έναρξη του σχολικού έτους

Άνοιγμα σχολείων – Θεοδωρικάκος: Επίσπευση διαδικασιών για μάσκες και προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας σε σχολεία  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: