Άνοιγμα σχολείων – Πέτσας: Ανοιχτή η ολιγοήμερη παράταση στην έναρξη του σχολικού έτους

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/08/2020 - 17:16 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 27/08/2020 - 11:02

: «Οι οριστικές αποφάσεις για το θα παρθούν την 1η Σεπτεμβρίου. Δηλαδή, αν θα ισχύσει η αρχική ημερομηνία της 7ης Σεπτεμβρίου ή αν θα πάμε στις 14, αν δοθεί μία ολιγοήμερη παράταση στην έναρξη του σχολικού έτους».

– Πέτσας

Τα παραπάνω τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος , σε συνέντευξη στο ΣΚΑΙ, όπου αναφέρθηκε σε όλα τα μεγάλα θέματα.

Ειδικότερα είπε:

Κατ’ αρχάς, αυτή τη στιγμή η απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία είναι για τις 7 Σεπτεμβρίου και έχουμε το περιθώριο να παρακολουθούμε όλη την εβδομάδα την εξέλιξη των κρουσμάτων. Ευτυχώς, δείχνουν μια σταθεροποίηση και μια πτωτική τάση τις δύο τελευταίες ημέρες, αλλά είναι νωρίς για να κρίνουμε. Οι οριστικές αποφάσεις θα παρθούν την 1η Σεπτεμβρίου. Δηλαδή, αν θα ισχύσει η αρχική ημερομηνία της 7ης Σεπτεμβρίου ή αν θα πάμε στις 14, αν δοθεί μία ολιγοήμερη παράταση στην έναρξη του σχολικού έτους.

Όσον αφορά για τα παιδιά, είναι ξεκάθαρο ότι η δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα, ούτε τους αποσπά την προσοχή από το μάθημα, ούτε δημιουργεί πρόβλημα, ούτε με το οξυγόνο, ούτε με το διοξείδιο του άνθρακα, ούτε κανένα πρόβλημα στο ανοσοποιητικό τους. Επομένως, εφόσον δεν υπάρχει πρόβλημα πραγματικά είναι ανοησία να λέμε στα παιδιά ότι θα πάνε και δεν θα φοράνε .

Τα παιδιά που δεν θα φορούν μάσκα δεν θα εισέρχονται στο μάθημα. Δεν μπορούμε να θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία των άλλων ανθρώπων που θα ακολουθήσουν τις συστάσεις των ειδικών. Πρέπει η Πολιτεία οργανωμένα να έχει μία θέση. Και η θέση αυτή είναι ότι: Το παιδί αυτό που δεν θα φορέσει μάσκα, δεν θα μπει στην αίθουσα διδασκαλίας, για να μην θέσει σε κίνδυνο τους συμμαθητές του και κατ’ επέκταση να μην συμβάλει στη διασπορά στην κοινότητα. Δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν γονέα ο οποίος δεν θα θέλει το παιδί του να είναι στο σχολείο. Γιατί με αυτή την απόφαση σημαίνει ότι το παιδί του δεν θα συμμετέχει στην εκπαιδευτική διαδικασία.

«Καμπανάκι» από Μόσιαλο για άνοιγμα σχολείων: Με ποιές προϋποθέσεις πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία

Άνοιγμα σχολείων – Λινού: Δεν αρκεί η μάσκα, πρέπει να μειωθούν οι μαθητές στις αίθουσες

Άνοιγμα σχολείων – Εκπαιδευτικοί: Καμία τάξη με περισσότερους από 15 μαθητές  • Η Παιδεία στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: