ΟΛΜΕ: «Aδύνατο» να πραγματοποιηθεί η βιντεοσκόπηση της διδασκαλίας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/05/2020 - 14:42 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Για την σημερινή πρεμιέρα των σχολείων μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Πρόεδρος της , Θεόδωρος Τσούχλος, αναφέροντας ότι “τα σχολεία ανοίγουν ομαλά. Υπάρχουν οι ενημερώσεις και από αύριο σιγά σιγά αρχίζει το μάθημα στη Γ΄ Λυκείου”.

“Δεν έχουν έρθει όλες οι αιτήσεις των παιδιών που θα εξαιρεθούν, δεν γνωρίζουμε πόσα παιδιά θα έρθουν σήμερα και τρίτον σήμερα είναι μέρα προσαρμογής” εξήγησε στους Βασίλη Αδαμόπουλο και Γιάννη Μακρυγιάννη ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ αναφορικά με την επανεκκίνηση των σχολείων. Ο ίδιος, ωστόσο, χαρακτήρισε “αδύνατο” να πραγματοποιηθεί η βιντεοσκόπηση της διδασκαλίας, προσθέτοντας ότι “δεν υπάρχει ενσύρματο διαδίκτυο στις αίθουσες των σχολείων”. Στην ίδια κατεύθυνση, “ο εκπαιδευτικός στο καθηκοντολόγιό του δεν υποχρεούται ούτε να φέρνει λάπτοτ με μικρόφωνο ούτε σύγχρονο κινητό” δήλωσε ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ, επιρρίπτοντας ευθύνες στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για τη σχετική απόφαση.

“Στην πράξη θα μπορούσε να έχει συζητήσει μαζί μας. Δεν το έκανε αυτό, Γενικά αποφεύγει, δεν επιθυμεί τον διάλογο” υποστήριξε ο κ. Τσούχλος για την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ενώ “θα μπορούσαμε να της προτείνουμε ασύγχρονη διδασκαλία” υποστήριξε ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ. Στο ίδιο πλαίσιο, το επόμενο διάστημα θα αντιστοιχούν περίπου “1-2 μαθήματα σε κάθε καθηγητή” εξήγησε ο κ. Τσούχλος, κάνοντας λόγο “περισσότερο για επικοινωνιακή προβολή” παρά για μαθησιακή διδασκαλία. Στον αντίποδα, “εμείς είμαστε αυτοί που εργαζόμασταν νυχθημερόν όλο αυτά ο διάστημα και το Σαββατοκύριακο και τις ημέρες του Πάσχα” υποστήριξε ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ και απάντησε σχετικά με τη βιντεοσκόπηση των μαθημάτων ότι “αυτή τη στιγμή μπορεί να γίνουμε εύκολα βορρά ενός bulling, ενός εξευτελισμού” εκπαιδευτικών και παιδιών.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: