"Οι «ξύλινες» συνδικαλιστικές πρακτικές σε βάρος των συναδέλφων μας αναπληρωτών"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔02/10/2018 - 12:45 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΟΕ-ΟΛΜΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/10 στις 13:00

Προοδευτικά  Ρεύματα Εκπαιδευτικών

Οι «ξύλινες» συνδικαλιστικές πρακτικές σε βάρος των συναδέλφων μας αναπληρωτών

Μια ακόμη κυβερνητική εξαγγελία  στη μνημονιακή εποχή, για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, έρχεται να πυροδοτήσει την έναρξη του συνδικαλιστικού (και κομματικού) προεκλογικού αγώνα για τις εκλογές των αιρετών. Ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου, εξήγγειλε την πρόσληψη 15.000 εκπαιδευτικών, όχι άμεσα, αλλά σε βάθος τριετίας, πλειοδοτώντας κι εκείνος με τη σειρά του στην αγωνία των εκπαιδευτικών που δέκα χρόνια τώρα βιώνουν το άγχος και την ανασφάλεια, όπως παλιότερα έκαναν οι προκάτοχοί του  Φίλης,  Μπαλτάς- Κουράκης, Λοβέρδος, Χριστοφιλοπούλου.

Οι συνδικαλιστές που είναι προσκείμενοι στον Σύριζα από τη μια, πανηγυρίζουν για τις υποσχέσεις -τα «θα» δηλαδή- του υπουργού Παιδείας – που εξήγγειλε στην τελευταία συνάντηση με ΔΟΕ–ΟΛΜΕ, για 15.000 διορισμούς  στην εκπαίδευση  σε βάθος τριετίας που, κατά πάσα πιθανότητα, θα κληθεί να υλοποιήσει μια άλλη κυβέρνηση. Οι συνδικαλιστές που έχουν σημείο αναφοράς το ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) και τη ΝΔ, από την άλλη, το καταγγέλλουν και πολύ καλά κάνουν. Πριν μερικά χρόνια, όμως,  ήταν ο τότε υπουργός Παιδείας του ΠΑΣΟΚ κ. Λοβέρδος που υποσχόταν 10.000 διορισμούς και παλιότερα η υφυπουργός Χριστοφιλοπούλου (ΠΑΣΟΚ) υποσχόταν διαγωνισμό Α.Σ.Ε.Π. για τους κλάδους Νηπιαγωγών και Δασκάλων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Τότε πανηγύριζαν αυτοί και το κατήγγειλαν οι άλλοι (και πολύ καλά έκαναν). Στη συνέχεια  ακολούθησαν «οι  διορισμοί» 20.000 εκπαιδευτικών και πάλι σε βάθος τριετίας, αρχής γενομένης από το 2017, όπως δήλωνε στις  11/06/2016  ο τότε  υπουργός Παιδείας κ. Φίλης και νωρίτερα οι 25.000 διορισμοί Κουράκη Μπαλτά. Ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης (Σύριζα) στις 5-1-2017  προχώρησε ακόμη περισσότερο και  ανακοίνωσε πως η προκήρυξη για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών θα εκδοθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Μια προκήρυξη που δεν έγινε ποτέ. Βέβαια υπήρξαν και χειρότερα στο παρελθόν για τους εκπαιδευτικούς όταν τον Ιούλιο του 2013, ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο τότε υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης και ο τότε υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, αποφάσισαν τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης με την κατάργηση 46 ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ και την απόλυση 2500 χιλιάδων εκπαιδευτικών. Άραγε οι συνδικαλιστές εκπρόσωποί μας είναι τόσο αφελείς κατά καιρούς  και ευκολόπιστοι ή εκπροσωπούν άλλους από αυτούς που τους έχουν ορίσει ως αντιπροσώπους τους;

Οι Παρεμβάσεις (Ανταρσύα) ιδρύουν τον Σύλλογο και διάφορα Συντονιστικά  Αναπληρωτών και η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών ΠΑΜΕ- ΚΚΕ την Πρωτοβουλία Αναπληρωτών για τον έλεγχο και την κομματική – παραταξιακή – ψηφοθηρική εκμετάλλευση των συναδέλφων μας αναπληρωτών. Τους καλούσαν την περασμένη Παρασκευή έξω από το Υπουργείο (αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας) όχι για μια ενωτική-αγωνιστική κινητοποίηση ενάντια στην κυβερνητική πολιτική αλλά για τον πόλεμο της ντουντούκας. Όποιος θα έχει την ισχυρότερη μικροφωνική ή όποιος έχει τη δύναμη να καταλάβει τη μικροφωνική της Δ.Ο.Ε. θα επιβάλει τις δικές του θέσεις και απόψεις, όπως γίνεται συνήθως από αυτές τις παρατάξεις. Ο πόλεμος της ντουντούκας δηλαδή.  Και όλα αυτά με θύματα τους ίδιους τους

Συναδέλφους μας αναπληρωτές προς άγραν εκμετάλλευσης ενόψει των εκλογών για τα Υπηρεσιακά συμβούλια και πάντα με στόχο την κάλυψη και τη στήριξη πρωτίστως του κόμματος τους.

Σας  καλούμε να κλείσετε τα αυτιά στις Σειρήνες του συνδικαλιστικού κατεστημένου και να ενώσουμε τις φωνές μας για ένα αυτόνομο ακηδεμόνευτο, περήφανο συνδικαλιστικό κίνημα στην υπηρεσία του εκπαιδευτικού και της εκπαίδευσης.

Σας καλούμε να συμμετέχουμε μαζικά και ενωτικά  στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν ΔΟΕΟΛΜΕ στο υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου στις 13:00 το μεσημέρι με προμετωπίδα των αιτημάτων μας:

την πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης.

 

 

 

Loading...


  • europalso

    ideascentral