“Στοχευμένες” παρεμβάσεις κάνει ο ,το τελευταίο διάστημα,σε πληθυσμιακές ομάδες που θεωρεί ότι έχουν απομακρυνθεί από το κόμμα του.Πριν λίγες μέρες μίλησε για το -σε συγκέντρωση στελεχών του-και προσπάθησε να αντιστρέψει το κλίμα .Όμως όσο κι αν το προσπαθεί δεν μπορεί να κρύψει την πολιτική του ,αλλά και τη στοχοποίηση του δημοσίου και των δημοσίων υπαλλήλων.

Συγκεκριμένα:
•Εξακολουθεί να μιλά για δήθεν αυξήσεις στους μισθούς των Δ.Υ-μόλις προχθές ανέβασε το κόστος στα 612 εκ.ευρώ-τα τελευταία χρόνια,ενώ γνωρίζει ότι αυτό είναι πέρα για πέρα αναληθές.Βοηθάει έτσι τον κοινωνικό αυτοματισμό.

•Καμιά δέσμευση δεν ανέλαβε για στο δημόσιο κι ιδιαίτερα σε τομείς όπως η και η υγεία ,που κινδυνεύουν με κατάρρευση.Διαπίστωσε μάλιστα και πλεόνασμα !!! γιατρών,όταν οι ελλείψεις σε γιατρούς είναι πάνω από 6000.

•Μίλησε για την αξιολόγηση ,την επιβράβευση των αρίστων κλπ χωρίς να κάνει καμιά αυτοκριτική για τον νόμο που ψήφισε ο ίδιος -ν4250/14- που προέβλεπε ότι το 15% των αξιολογούμενων βαθμολογείται υποχρεωτικά κάτω από τη βάση.

•Μίλησε για αξιοκρατικές επιλογές στελεχών ,όταν ο ίδιος κατάργησε τον νόμο Ραγκούση -που περιείχε αντικειμενικά κριτήρια-και ψήφισε άλλον όπου η συνέντευξη είχε ποσοστό συμμετοχής στην τελική επιλογή πάνω από 70% !!!

•Δήλωσε πως δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο δημόσιο ,χωρίς και πάλι να κάνει καμιά αυτοκριτική για την προηγούμενη θητεία του στο υπουργείο διοικητικής ανασυγκρότησης ,καθώς είναι ο πρώτος υπουργός που έκανε απολύσεις Δ.Υ.μετά το 1911.

Είπε και άλλα πολλά…όμως όσο κι αν προσπάθησε δεν μπόρεσε να κρύψει την πολιτική που θα ακολουθήσει.Το δημόσιο εξακολουθεί να είναι στο στόχαστρό του και η προηγούμενη πολιτική που άσκησε θα τον ακολουθεί.

Ένα είναι βέβαιο.Τίποτε θετικό δεν μπορεί να αναμένουν οι δημόσιοι υπάλληλοι από τον κ.Μητσοτάκη.