Σε έξι ανακλήσεις αποφάσεων εγγραφής – αθλητριών, με αγωνιστικές διακρίσεις σε ατομικά ή ομαδικά αθλήματα, στον ειδικό πίνακα που τηρείται στη ΓΓΑ, προχώρησε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγένακης!

Οι “εγγραφές” είχαν εγκριθεί κατόπιν αυθαίρετης απόφασης και υπογραφής του πρώην γγΑ, Ιούλιου Συναδινού, παρότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΓΓΑ είχαν εισηγηθεί αρνητικά, δεδομένου ότι δεν πληρούνταν σχετικά κριτήρια του νόμου.

Πρόκειται για διακρίσεις (2ες και 3ες θέσεις) αθλητών και αθλητριών, γεννημένων το 2001, σε πανελλήνια πρωταθλήματα του 2017 και του 2018.

Σε όλες τις αποφάσεις του κ. Συναδινού δεν λαμβάνονταν υπόψη το γεγονός -και ένα από τα κριτήρια για την εγγραφή και μοριοδότηση των αθλητών και αθλητριών για εισαγωγή στα – ότι τα σωματεία των επιτυχόντων δεν είχαν την εκ του νόμου απαραίτητη “ειδική αθλητική αναγνώριση”.

Πρόκειται για τα σωματεία “Σύλλογος Φίλων Γυμναστικής Μοσχάτου” (ρυθμική γυμναστική), “Ερμής Σχηματαρίου” και “Αθλοκίνηση Μυτιλήνης” (στίβος) και τους Ομίλους Αντισφαίρισης Ευόσμου και Γλυφάδας, στο τένις.