Νηπιαγωγοί: Ουσιαστική εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης με σύγχρονες κτηριακές υποδομές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔21/06/2020 - 20:52 | Author: Newsroom Ipaidia

ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» - ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 22/6/2020 ΟΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ: ΣΤΙΣ 6 μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΔΙΧΡΟΝΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ!

4-6-2020: Αίτημα του Συλλόγου μας με γενικό αρ. πρωτ. 9482 και ειδικό αρ. πρωτ. 164 να γίνει θέμα συζήτησης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βύρωνα η Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή.

18-6-2020: Στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας επιβεβαιώθηκε ότι η διαμορφωθείσα πρόταση, μετά την καταδρομικού τύπου επιχείρηση Διευθυντή Εκπαίδευσης και Δημοτικής Αρχής στα σχολεία του Βύρωνα, υποβαθμίζει τους όρους λειτουργίας του συνόλου σχεδόν των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στον Δήμο μας. Αποφασίζεται Παράσταση Διαμαρτυρίας για τη Δευτέρα 22/6 και ώρα 18:00 στο Δημαρχείο Βύρωνα κατά τη διάρκεια συζήτησης του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο.

19-6-2020: Από το Γραφείο Δημάρχου Βύρωνα, πρόσκληση προς τις Νηπιαγωγούς μέλη του Συλλόγου μας με θέμα τη Δίχρονη τη Δευτέρα 22/6 και ώρα 14:00!

Αλήθεια, γιατί δεν προσκληθήκαμε 2,5 χρόνια τώρα να συζητήσουμε, να αποφασίσουμε και να οργανώσουμε τη Δίχρονη στον Βύρωνα;

Αλήθεια, γιατί προσκαλούνται οι Νηπιαγωγοί μας τώρα, 4 ώρες πριν τη Παράσταση Διαμαρτυρίας και τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Ο τακτικισμός-διασπαστικός μηχανισμός του Δήμου Βύρωνα δεν είναι άγνωστος σε μας. Είναι γνωστός και από το Υπουργείο Παιδείας και τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις και από την Περιφερειακή Διεύθυνση και από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης!

Άλλωστε, αυτόν τον διασπαστικό μηχανισμό θα τον είχε αντιμετωπίσει και ο Κος Δήμαρχος Βύρωνα ως πρώην πρόεδρος της Ζ΄ ΕΛΜΕ.

Και τελικά είναι φανερό ότι την πιο κρίσιμη στιγμή για την ανάληψη άμεσης πρωτοβουλίας δράσης και ευθύνης για την εφαρμογή της Δίχρονης η Δημοτική Αρχή πετάει το μπαλάκι στις Νηπιαγωγούς, οι οποίες θα κληθούν να σηκώσουν το βάρος των συνεπειών της δικής της αδράνειας όλο αυτόν τον καιρό!

Συναδέλφισσες Νηπιαγωγοί, τη Δευτέρα 22/6 έχουμε μόνο ΕΝΑ ραντεβού, με τους Συλλόγους Διδασκόντων και τους Συλλόγους Γονέων των 1ου, 3ου, 5ου, 6ου, 7ου, 11ου Δημοτικών Σχολείων, με την Ένωση Γονέων, με όλο το εκπαιδευτικό και γονεϊκό κίνημα στις 6 μ.μ. στο Δημαρχείο του Βύρωνα! Εκεί πρέπει να τοποθετηθούν όλοι, ο Σύλλογός μας που ζήτησε τη συνεδρίαση και οι Γονείς, κι εκεί έχει υποχρέωση να τοποθετηθεί και η Δημοτική Αρχή!

Συλλογικά, συσπειρωμένες/οι στον Σύλλογό μας, στο Σωματείο μας, διεκδικούμε την ουσιαστική εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής τώρα και παντού με κρατική χρηματοδότηση και τις αναγκαίες σύγχρονες κτηριακές υποδομές, που να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των παιδιών αυτής της ηλικίας!  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: