Νέα κινητοποίηση των αναπληρωτών – ωρομισθίων εκπαιδευτικών 26/6

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/06/2015 - 20:17 | Author: Newsroom Ipaidia

Συνεχίζουν τη συλλογή υπογραφών στο υπόμνημα με τα αιτήματά τους οι αναπληρωτές – ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί. Μέχρι στιγμής, το υπόμνημα της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών – Ωρομισθίων, έχουν υπογράψει πάνω από 1.500 εκπαιδευτικοί, ενώ η συγκέντρωση υπογραφών συνεχίζεται σε όλη την Ελλάδα.

Το υπόμνημα με τις υπογραφές θα κατατεθεί την Παρασκευή 26 Ιούνη στις 11.00 π.μ. στο Υπουργείο Παιδείας.

Το ζήτημα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών ήρθε στο προσκήνιο το τελευταίο διάστημα, με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης να καλύψει τα κενά στην εκπαίδευση με φαντάρους.

Στο υπόμνημα της Πρωτοβουλίας, οι αναπληρωτές – ωρομίσθιοι αναφέρουν τα αιτήματά τους, που είναι:

«1. Σταθερή καταβολή του μισθού στο τέλος κάθε μήνα, την απόδοση όλων των δεδουλευμένων, τη μισθολογική αναγνώριση του μεταπτυχιακού τίτλου, την αναγνώριση άμεσα των μισθολογικών κλιμακίων, και την αναδρομική καταβολή τους.

2. Την καταβολή επιδότησης ενοικίου κι επιδόματος θέρμανσης, την εξασφάλιση δωρεάν μεταφοράς από και προς τον τόπο διαμονής και εργασίας, την επιδότηση όλων των αναπληρωτών με επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία.

3. Πλήρη δικαιώματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε περίπτωση ασθένειας, και φυσικά αναγνώριση της εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας για όλη τη διάρκεια της αναρρωτικής τους άδειας, καθώς και την εξασφάλιση άδειας ανατροφής τέκνων σε όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, όπως ισχύει και στους μόνιμους εκπαιδευτικούς.

4. Την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών από την 1η Ιούλη 2010 και μέχρι τον Ιούλη του 2012, την αναδρομική χορήγηση του επιδόματος Θέσης Ευθύνης σε όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που έχουν υπηρετήσει σε τέτοιες θέσεις, και πριν την 1-9-2013.

5. Να αντιστοιχεί ένας εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης σε κάθε παιδί, όπως ίσχυε και παλιότερα.

6. Την κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας και τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ώστε να εξασφαλιστεί τόσο η κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς, όσο και το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

7. Να αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία στα δυσπρόσιτα με διπλάσια μόρια.

8. Να αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής που εργάζονται στην ειδική αγωγή με μεταπτυχιακά, και στον πίνακα γενικής και στον πίνακα ειδικής αγωγής».

902.gr

Loading...


  • europalso   ideascentral