Μόνο τα… βρέφη εκτός προεκλογικής εκστρατείας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔13/03/2019 - 12:15 | Author: Newsroom Ipaidia

Οι υποψήφιοι των συνδυασμών για δημοτικές, εθνικές και , μπαίνουν ακόμη και στα , προκειμένου να μοιράσουν φυλλάδια

Μόνο τα βρέφη -άντε και τα νήπια- θα αφήσουν ήσυχα οι υποψήφιοι των συνδυασμών για δημοτικές, εθνικές και ευρωεκλογές, διότι κατά τα λοιπά, θέλουν να ενημερώσουν τους πάντες για την κάθοδό τους στις εκλογές. Γιατί αλλιώς, πως δικαιολογείται, η επιμονή τους να μπαίνουν ακόμη και στα σχολεία, προκειμένου να μοιράσουν φυλλάδια και όλα τα …σχετικά;

H κατάσταση μάλλον έχει φτάσει στο απροχώρητο, διότι οι διευθυντές σχολείων αναγκάστηκαν να στείλουν σχετικό έγγραφο στο υπουργείο Παιδείας, ζητώντας να μάθουν τι πρέπει να κάνουν σε αυτές τις περιπτώσεις, σύμφωνα με το Έθνος.

Και το υπουργείο απάντησε αυτά που ισχύουν εδώ και χρόνια, αφού το φαινόμενο προφανώς και δεν είναι καινούργιο: «Δεν επιτρέπεται η είσοδος των εκπροσώπων των συνδυασμών κατά τη διάρκεια των ωρών λειτουργίας του σχολείου. Διευκρινίζεται ότι οι ενημερώσεις είναι δυνατές μόνο κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων και αφού προηγηθεί αίτημα από τους ενδιαφερόμενους προς τον διευθυντή της σχολικής μονάδας τουλάχιστον δυο ημέρες πριν από την προβλεπόμενη επίσκεψη. Οι εκπρόσωποι κατά την επίσκεψη θα ενημερώνουν αποκλειστικά το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό που το επιθυμεί και πρέπει να προσκομίζουν εξουσιοδότηση από τον επικεφαλής του συνδυασμού. Τονίζεται, επίσης, ότι οι εφημερεύοντες εκπαιδευτικοί κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ασκούν κανονικά τα καθήκοντά τους. Δεν επιτρέπεται η διανομή προεκλογικού υλικού στους μαθητές κατά τη διάρκεια της επίσκεψης».

Αυτά λέει το υπουργείο, αλλά πάλι αν οι υποψήφιοι θέλουν μπορούν να μοιράζουν μαζί με το προεκλογικό υλικό και… πάνες έξω από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Γιατί, ως γνωστόν, οι γονείς έχουν ανάγκες!

Loading...


  • europalso

    ideascentral