: Συνάντηση με τον τομεαρχη παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργό παιδείας κ. Νίκο Φίλη είχε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων.

Η ανακοίνωση

Σε συνέχεια των επαφών μας με θεσμικούς φορείς για την ανάδειξη των ζητημάτων που απασχολούν τους αναπληρωτές καθώς και την επιτακτική ανάγκη για συνέχιση των διορισμών, συναντηθήκαμε διαδικτυακά με τον τομεαρχη παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργό παιδείας κ. Νίκο Φίλη, παρουσία και του βουλευτή Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου.

Ενημερώσαμε ενδελεχώς τους εκπροσώπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις βασικές διεκδικήσεις του συλλόγου μας που είναι η κάλυψη των με μόνιμο προσωπικό και η εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων.

Θίξαμε το ζήτημα της νέας προκήρυξης για την , ζητώντας να ασκήσουν πιέσεις και οι ίδιοι από τη μεριά τους.

Επικρίναμε το καθεστώς των και τη βαθμιαία υποβάθμιση του ολοήμερου σχολείου, η οποία ξεκίνησε το 2016-2017 με την κατάργηση του δασκάλου ολοήμερου και συνεχίζεται σήμερα με την είσοδο των ΚΔΑΠ στα δημόσια σχολεία.

Συνοπτικά αναφέρουμε ότι ο κ. Φίλης αναγνώρισε την ανάγκη συνέχισης μόνιμων διορισμών, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για 20.000 διορισμούς στην εκπαίδευση μέσα στην επόμενη τετραετία.

Συμφώνησε ότι οι πίνακες θα πρέπει να ανοίγουν εντός των καθορισμένων προθεσμιών και ότι οι τρίμηνες συμβάσεις δε θα πρέπει να συνεχιστούν γιατί ελαστικοποιούν περαιτέρω τις συνθήκες εργασίας μας.

Σε ό,τι αφορά το ολοήμερο σχολείο, υπερασπίστηκε τη θέση του για κατάργηση του υπεύθυνου δασκάλου αλλά συμμερίστηκε την άποψή μας ότι δεν πρέπει να επιτραπεί στα ΚΔΑΠ να υποκαταστήσουν ή και να αντικαταστήσουν το ολοήμερο.

Θα συνεχίσουμε τις συναντήσεις μας με θεσμικούς και πολιτικούς παράγοντες, ώστε να γνωστοποιήσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις τα θέματα που μας απασχολούν.

ΠΑΣΑΔ