Μόνιμοι Διορισμοί εκπαιδευτικών: Ανακοίνωση κατανομής ανά κλάδο, ειδικότητα το συντομότερο

Μόνιμοι Διορισμοί εκπαιδευτικών: Ανακοίνωση κατανομής ανά κλάδο, ειδικότητα το συντομότερο

Η Π.Ε.Α.Δ. εκπροσωπώντας θεσμικά τους εκπαιδευτικούς στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και θεσμική συνέπεια, χαιρέτισε από την πρώτη στιγμή την υλοποίηση για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια των 10.500 μόνιμων διορισμών Γενικής Εκπαίδευσης, τους οποίους η Κυβέρνηση μέσω της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. έχει δεσμευτεί ότι θα προκηρύξει εντός των προσεχών μηνών.
Ωστόσο, έχουν παρέλθει δέκα (10) μήνες από την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων και –σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στην Ειδική Αγωγή όπου μερικές εβδομάδες μετά την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων, ανακοινώθηκαν οι κατανομές ανά ειδικότητα- χιλιάδες αναπληρωτές ακόμα αναμένουμε τις αντίστοιχες κατανομές στη Γενική Εκπαίδευση!

Κατανοούμε εν μέρει την δυστοκία της ανακοίνωσης των κατανομών, δημιουργώντας ένα αίσθημα ίσως πικρίας και απογοήτευσης σε χιλιάδες αναπληρωτές που επί σειρά ετών υπηρετούν με αυταπάρνηση τις ανάγκες της δημόσιας εκπαίδευσης, αφού οι 10.500 μόνιμοι διορισμοί δεν θα μπορέσουν να καλύψουν τις υπερτετραπλάσιες ανάγκες που έχουν ανακύψει όλα αυτά τα χρόνια,. (Ευχής έργο θα ήταν βέβαια οι συγκεκριμένοι διορισμοί να γίνουν εφάπαξ).
Γνωρίζοντας όμως πως το Υπουργείο έχει ήδη «χαρτογραφήσει» τις επείγουσες τουλάχιστον ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό, πρέπει να προβεί το συντομότερο στην ανακοίνωση κατανομής ανά κλάδο/ειδικότητα, με καθοριστικό κριτήριο τη διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής του παιδαγωγικού και εκπαιδευτικού έργου, ανεπηρέαστο από πιέσεις προσωπικών επιδιώξεων και μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων.
Είμαστε πεπεισμένοι πως το Υπουργείο τις επόμενες εβδομάδες θα ξεκαθαρίσει -ως οφείλει- το τοπίο προς όφελος της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Διορισμοί εκπαιδευτικών: Πότε αναμένονται –  Τι θα γίνει με τους αναπληρωτές

Διορισμοί εκπαιδευτικών –  3ΕΑ/2019: Οι ΝΕΟΙ τελικοί πίνακες

Εκπαιδευτικοί: Μόνιμοι διορισμοί που να καλύπτουν τις ανάγκες των σχολείων

Κορδής: Να γίνουν άμεσα 10.500 διορισμοί –  Στα 13.000 τα οργανικά κενά

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !