Κεραμέως: Τι είπε για το άνοιγμα όλων των σχολείων, διορισμούς εκπαιδευτικών και Πανελλήνιες 2021

Κεραμέως: Τι είπε για το άνοιγμα όλων των σχολείων, διορισμούς εκπαιδευτικών και Πανελλήνιες 2021

Η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε σε επίσκεψή της σε σχολείο της Μάνδρας στις Πανελλήνιες 2021,  στο άνοιγμα σχολείων και στους .

 

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iPaidia.gr εντός του Μαΐου και του Ιουνίου αναμένεται να «τρέξουν» οι διαδικασίες για τις δηλώσεις αναπληρωτών αλλά και τους μόνιμους διορισμούς στην Γενική Εκπαίδευση αντίστοιχα.

Μετά το Πάσχα τα υπόλοιπα

Από την επίσκεψη της στο σχολείο είπε πως «Φέτος, οι μαθητές θα μπορούν να καταθέσουν παράλληλα ένα για εισαγωγή στα πανεπιστήμια μέσω των Πανελληνίων και ένα για εισαγωγή σε δημόσια ΙΕΚ με τον βαθμό του απολυτηρίου τους», δήλωσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Δεν υπάρχει εισήγηση στην επιτροπή των ειδικών για το των λοιπών βαθμίδων ακόμα, «η συζήτηση μετατοπίζεται για μετά το Πάσχα», ανέφερε η κ. Κεραμέως, μιλώντας στην ΕΡΤ1. «Προτεραιότητα έχουν κι άλλες δραστηριότητες που θα ανοίξουν αυτή την εβδομάδα, πρόσθεσε.

Πέρυσι, έγιναν οι πρώτοι στην ειδική αγωγή και προχωράει η προκήρυξη 10.500 διορισμών στη γενική εκπαίδευση, επισήμανε η υπουργός.

Επίσης, η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο «νέο θεσμικό πλαίσιο αναβάθμισης της λειτουργίας των », σε ζητήματα εξωστρέφειας στα προγράμματα σπουδών, μεγαλύτερης εσωτερικής κινητικότητας, σύμπραξη πανεπιστήμιων με άλλους φορείς.

Για τα σχολεία ετοιμάζονται νομοθετήματα σχετικά με την αποκέντρωση του εκπαιδευτικού συστήματος, τη διεύρυνση αρμοδιοτήτων διευθυντών και εκπαιδευτικών, μεγαλύτερη ελευθερία των σχολείων, εξήγησε.

Σχολεία: Διαθέσιμα δύο self test σε κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό- Τι πρέπει να ξέρετε

Σχολεία: Τι θα γίνει με Γυμνάσια, Δημοτικά, Νηπιαγωγεία – Πότε αναμένεται να ανοίξουν

Πανελλήνιες 2021 – ΣΥΡΙΖΑ: Βαριά η επιβάρυνση των παιδιών- Να μην ισχύσει φέτος το σύστημα εισαγωγής Κεραμέως

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !